Un germà a la presó

Loading video
La Rosita recorda els temps en els quals el seu germà, per ser republicà, va estar pres. I és a la presó, on el seu germà va entaular una gran amistat amb Nicalou Casaus, el pare de qui després va ser president del C.F. Barcelona.

vists 10911

COMENTARIS

2 inserit
traxxas
17/10/2011 - en00:18
El meu avi, en Josep Maria Batllevell Mestre era president de les juventuts del POUM, i amb 19 anys va anar a la guerra. Després de tornar de la presó, no va poder tornar a Falset, perquè li havien dit que si tornava el matarien, i va començar una nova vida a Reus amb la meva àvia Rosa Gavaldà Torner, nascuda a Garcia. Filla de la Pomposa Torner Maymó i de Joan Gavaldà Aragonès.
Llàstima que el meu avi va morir tan jove, l'any 2001..perquè sempre ens explicava històries de les batalles de la guerra..però mai el vam gravar
traxxas
23/02/2011 - en11:59
En Josep Maria Batllevell Mestre va nèixer el 30 de gener de 1917.
Quant estava a la model va entaular una bona amistat amb el Nicolau Casaus que eren del mateix partit, del POUM