Η γιαγιά μαγειρεύει!

Loading video
Η γιαγιά Φωτεινή μαγειρεύει με την εγγονή της Λυδία την αγαπημένη της συνταγή, σεφαραδίτικα μπουρεκάκια με μελιτζάνα.

Η συνταγή:

Υλικά για τη ζύμη
250 γραμμάρια μαργαρίνη ή λάδι
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια σκληρό τυρί
Μια πρέζα αλάτι
1 αυγό
Μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα

Υλικά για τη γέμιση
2 μελιτζάνες φλάσκες
200 γραμμάρια σκληρό τυρί
2 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 15 -20 λεπτά, τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλιά λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το γιαούρτι, το ασπράδι του αυγού και το τυρί και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί».

Παίρνουμε από τη ζύμη μπαλάκια στο μέγεθος ενός αυγού, τα πλάθουμε σε χοντρό φύλλο. Βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στη μέση, τα διπλώνουμε στα δύο, τα κόβουμε μισοφέγγαρα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Χτυπάμε τον κρόκο ενός αυγού και με το πινέλο αλείφουμε τα μπορεκίτας. Τα πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
προβλήθηκε 8491

ΣΧΟΛΙΑ