L'odissea del retorn i la necessitat de treballar

Loading video
La Rosita recorda l'odissea que va significar el retorn a Espanya i les penúries que van sofrir per poder aconseguir una feina i així poder tirar endavant.
vists 9058

COMENTARIS

2 inserit
traxxas
23/02/2011 - en11:44
L'Agripina Batllevell Mestre, la germana de la Rosita vivia a Tarragona al Carrer Natzaret, núm.4, (davant de la plaça del Rei), que és on van viure durant un temporada els pares i la Rosita després de l'exili.
traxxas
23/02/2011 - en11:07
Us explico una miqueta, quan van arribar de l'exili van haver d'anar a casa de la seva germana Agripina Batllevell Mestre (09/05/1908) que encara és viva.
Doncs l'Agripina es va casar amb l'Antoni Vidal Boqueras que era Nacional i els hi van buscar feina a tots (al pare, la mare i a la Rosita) i tots van tenir que treballar per a gent del bàndol feixista.
La Rosita s'hagués quedat a viure a Barcelona amb el seu germà Domènech, però com que la seva mare la necessitava tant, va tenir que marxar a Tarragona i després a Reus, on va estar treballant per la família del Vermouth Izaguirre.