4.4 min
L'any 1992, la Dolors publica la seva primera tesi doctoral. A partir d’aleshores vénen recerques, treballs, i publicacions de llibres. I ara reflexiona sobre la memòria del passat, sobre els mons àrab, ju...
visualitzacions 1060 vegades
3.5 min
En Nicasi recorda l'arribada al barri del Poble Nou després de deixar Terrassa, el pis on es van allotjar en la mateixa rambla del Poble Nou i les conviccions del pare republicà.
visualitzacions 852 vegades
3.4 min
En Jesús recorda els anys de la infància a Onda. Una infància que ell defineix com a feliç.
visualitzacions 142 vegades
5.3 min
En Josep parla de moments fonamentals en la seva vida. I aquests moments són el Cingle Verd, Grècia, el Premi Josep Pla i el sentiment de llibertat que havia aconseguit amb la seva escriptura.
visualitzacions 107 vegades
2.1 min
En Marc recorda quan va guanyar un dels Premis Octubre i de l'impuls que aquest premi li va a donar per seguir escrivint.
visualitzacions 104 vegades
4.4 min
En Manuel mira el passat. I recorda els anys de la infantesa. Fill d'un pare anarquista, silenciós i marcat per la por, recorda moments de felicitat a pesar que va tenir una malaltia greu.
visualitzacions 121 vegades
2.6 min
En Tomàs es defineix com un traductor apassionat per la naturalesa, que ha utilitzat l'escriptura com un mitjà per explicar-se a si mateix el món.
visualitzacions 103 vegades
2.9 min
En Tomàs reflexiona sobre la traducció, una part molt important de la seva vida en el passat i en el present. Un treball que defineix com a poc pagat i poc agraït, però que el fascina fer-lo.
visualitzacions 202 vegades
0.7 min
Per a en Tomàs escriure li serveix per descobrir l'entorn i per explicar-se a si mateix el món. I els mitjans de comunicació són una eina molt important per a plasmar aquesta acció.
visualitzacions 95 vegades
3.4 min
En Tomàs recorda els seus primers passos en l'escriptura escrivint poemes en un català bàsic. Però després ve un viatge a Àfrica i la decisió de començar a escriure amb més grau de serietat, fins al pu...
visualitzacions 109 vegades
5.5 min
En Tomàs recorda un dels moments més importants de la seva vida. L'entrada a la Sorbona de París per estudiar Sociologia. Un temps de canvi personal i general.
visualitzacions 105 vegades
2.1 min
És a Madrid quan en Tomàs pren consciència de la seva llengua. I és a Madrid quan comença a escriure en valencià i explica els motius del perquè sorgeix aquest despertar.
visualitzacions 124 vegades
2.2 min
En Tomàs era un jove que tenia facilitat per als idiomes i reflexiona sobre la decisió d'estudiar turisme per guanyar-se la vida. Posteriorment, estudia sociologia a la Sorbona de París.
visualitzacions 121 vegades
2.4 min
En Tomàs recorda les reunions de lectura de teatre a la seva casa familiar, les obres que escrivia la seva mare i reflexiona sobre la repressió que es vivia en la societat.
visualitzacions 119 vegades
2.0 min
En Tomàs recorda els anys d'infància a Castelló i reflexiona sobre la visió innocent d'un nen davant els fets de la postguerra. Una infància marcada per l'austeritat, però sense sofrir restriccions econò...
visualitzacions 135 vegades