Josep Colet i Giralt

Josep Colet i Giralt

Creat per Redacció il 01/01/2010
Josep Colet i Giralt (Barcelona, 1935-2021). Llicenciat en Dret i ha treballat com a advocat, agent publicitari i professor de català per a la Universitat de Barcelona.

Inicia la trajectòria literària amb la publicació del recull Poesies i sonets I (1972), seguit de Poesies i sonets II (1976), on ja demostra interès per a la poesia experimental. Després de publicar Viatge insòlit a Millet (1977), que és la seva única novel·la, es decanta per l'estudi de la poesia i la preceptiva poètica, i funda el grup “Poesia Viva” i el “Seminari d'Investigació Poètica”, que també dirigeix. Publica els assajos d'investigació poètica El món de les tercines (1988) i El món de les quartines (1990). El 1989 publica un recull de sonets realitzat conjuntament amb Esther Martínez, Els sonets nous, seguit dels reculls Macumba (1996), Nadals experimentals (2001) i una nova col·laboració amb E. Martínez, Diàleg: poesia a quatre mans (2001). Inspirat en les teories filosòfiques de Lluís M. Xirinacs, publica els reculls Pràctica (2004) i Globàlium poètic evolutiu (2006). D'altres reculls publicats són Versos a la vora del fred (2005), Experiments i experiències (2008), Propostes de set en set (2009), i el recull de sonets Trenta-tres paradoxes d'amor (2010).

També ha prologat nombrosos reculls de poesia, ha col·laborat amb articles de crítica i teoria literària a diverses revistes culturals, i ha exercit de jurat en premis literaris. Dos dels seus poemes han estat inclosos dins el recull Les mil millors poesies de la llengua catalana (1979).


Josep Miàs i Miàs.

3.8 min
En Josep recita dues poesies de la seva autoria i explica el significat que té per a ell la seva llengua, i les raons d'escriure exclusivament en català.
visualitzacions 12356 vegades
10.4 min
En Josep fa un recompte de les obres publicades fins avui. Llibres de poesies i sonets, novel.les, revistes, i obres experimentals, com el projecte Globàlium.
visualitzacions 6817 vegades
8.0 min
En Josep recorda la seva infantesa marcada pel franquisme i amb greus problemes de salut, i com les classes dels seus professors Salvador Perarnau i Manuel Tort van influir en la seva poesia i en el seu sentime...
visualitzacions 7967 vegades
4.6 min
En Josep explica les reunions que fan al Seminari d'investigació poètica i al Grup d'Estudi de filosofia, on es dediquen a descobrir noves formes d'escriure poesia.
visualitzacions 6589 vegades
3.6 min
En Josep i altres poetes que recitaven a Ràdio Quatre, van crear un grup de poetes, escriptors i cantants que es reunien a La Cova del Drac per intercanviar i compartir les seves obres i les d'altres artistes.
visualitzacions 7434 vegades
3.5 min
En Josep, que es va llicenciar com a advocat, va deixar la seva professió per dedicar-se a la publicitat, viatjant per tot Espanya. Més tard, es va dedicar a fer classes de català, de preceptiva poètica, v...
visualitzacions 6935 vegades