Lluís Grifell i Pons

Lluís Grifell i Pons

Creat per Redacció il 01/01/2010
Lluís Grifell i Pons (Manresa, 1925) manté la botiga familiar a Manresa fins que, per la competència amb les grans superfícies, ha de treballar de comercial. Estudia peritatge mercantil i l'any 1973 inicia la seva pròpia empresa, dedicada a la venda d'alumini, on treballa fins als setanta-cinc anys.

Amb la jubilació reprèn l'afició de joventut per l'escriptura, i publica tres volums de llegendes i històries de la tradició popular catalana, Sants i mites de Catalunya (1993-1996). Continua amb Petites històries per matar el temps (1998), un recull de contes amb missatge, i el 2008, als vuitanta-tres anys, publica el seu llibre més ambiciós, Memòries i aventures d'un temps i un país (Catalunya, 1930-1950) (2008), on descriu moltes vivències personals que són un autèntic retrat d’un temps i d’un país.

2.5 min
En Lluís recorda el temps de festeig, i deixa un missatge als seus néts: “S'han de fer les coses molt ben fetes, no es pot enganyar ningú, s'ha de dir sempre la veritat i fer les coses per un interès raon...
visualitzacions 6237 vegades
6.6 min
En Lluís parla de la seva passió per l'escriptura que va començar quan era petit i fa un repàs de la seva obra fins avui.
visualitzacions 6338 vegades
3.5 min
En Lluís va recórrer tot Catalunya i part de València com comercial, treballant per una empresa de perfils d’alumini. Més tard, va decidir muntar la seva pròpia empresa amb un soci.
visualitzacions 6188 vegades
3.6 min
Cap al final de la guerra, en Lluís i uns amics se'n van anar de Manresa per intentar arribar a un lloc segur, però es van perdre per la carretera que duia a França. Pel camí es van trobar amb un grup de re...
visualitzacions 6283 vegades
3.2 min
En Lluís recorda la infantesa a la seva Manresa natal i explica com era el seu barri en aquells temps difícils.
visualitzacions 6148 vegades
4.2 min
En Lluís recorda la fàbrica de sabó que va muntar el seu pare a Manresa i la trinxera que havien fet, juntament amb els amics, en una fàbrica abandonada per a protegir-se dels bombardejos.
visualitzacions 6522 vegades