Raimon Cuxart i Guàrdia

Raimon Cuxart i Guàrdia

Creat per Redacció il 01/01/2010
Raimon Cuxart i Guàrdia (Badalona,1934 - 2013), és economista i escriptor. Ha dirigit diverses multinacionals discogràfiques a Barcelona i Madrid i, durant el seu temps lliure, ha escrit una obra literària polifacètica i inclassificable.


Durant dotze anys treballa, tot sol, en l'elaboració del Diccionari ideològic de la llengua catalana, un treball pioner en l'àmbit de la llengua catalana, que publica el 1999. Cinc anys abans, a l'edat de seixanta anys, ja havia publicat el primer llibre, Manuscrits de Pompeia (1994), on barreja amb agilitat realitat i ficció. L'interès per la història de Roma el porta a la figura de Neró, i durant anys estudia la seva vida i el seu temps. Per a distreure's d'aquesta tasca, escriu Contes per llegir sobre el llit; Contes per llegir sota el llit (2002), que també és editat en braille per l'ONCE. Dos anys més tard, fruit del treball de totes les lectures, apareix Neroniana, una ambiciosa i documentada biografia sobre l'emperador romà i el seu entorn. La primera hòstia (2005), de moment la seva darrera obra, desenvolupa novament la ironia i l'escepticisme que caracteritza la seva trajectòria.

3.9 min
En Raimon recorda els dies d'infantesa a Barcelona i també la vinculació que la seva família sempre va tenir amb el món de l'art, i com aquesta vinculació va marcar la seva vida i la de la resta de la seva...
visualitzacions 6951 vegades
4.6 min
Als 15 anys, a les classes de filosofia, en Raimon es va adonar que hi havia una altra manera de veure el món. S'obre així, per a en Raimon, un món diferent on la literatura i la filosofia comencen a ser par...
visualitzacions 6243 vegades
3.2 min
En Raimon parla de la seva faceta com a escriptor de poesia i en llegeix una que va ser publicada en un llibre d'un amic seu.
visualitzacions 6328 vegades
4.5 min
A partir del record de la creació dels seus llibres, com ara Contes per a llegir sobre el llit o La primera hòstia, en Raimon reflexiona sobre la situació de la religió en la societat.
visualitzacions 6596 vegades
7.2 min
Després de quatre anys de viatges, investigacions, aventures i descobriments per Itàlia, en Raimon va publicar Manuscrits de Pompeia i La Neroniana. Dues obres que el fan sentir orgullós.
visualitzacions 6835 vegades
4.0 min
En Raimon reflexiona sobre les conseqüències de la guerra civil i l'estat actual de la societat.
visualitzacions 6611 vegades
3.2 min
Un dia, en Raimon, amb uns amics va decidir anar-se'n a Berlín per a ajudar en la reconstrucció de la ciutat. Aquest viatge li va permetre conèixer altres cultures i altres formes de societats molt diferents...
visualitzacions 7311 vegades
4.5 min
En Ramon reflexiona sobre l'estètica, els plaers de l'home, el valor de la paraula i la revolució tecnològica.
visualitzacions 6226 vegades