Sebastià Vidal i Obrador

Sebastià Vidal i Obrador

Creat per Redacció il 01/01/2010
Sebastià Vidal i Obrador (Ca's Concos de's Cavaller, Felanitx, Mallorca,1936) quan tenia dos anys son pare mor de pulmonia i passa cinc anys a l'orfenat. De gran treballa, fins que es jubila als cinquanta-cinc anys, a l'oficina de Correos y Telégrafos.
Als cinquanta anys no sabia escriure en català, i decideix posar-se a estudiar: es treu primer el graduat escolar, passa després la prova d'accés a la universitat per a majors de vint-i-cinc anys, i inicia la llicenciatura en Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears. També comença a escriure poesia, i guanya un munt de premis i certàmens locals, com el premi Àncora de poesia de Sant Feliu de Guíxols (2005). El 1998 publica el recull Poemes a la col·lecció Poesia de paper, i el 2005 apareix un nou aplec dels seus poemes, editat per Sa Nostra. Actualment està a punt d'acabar els estudis de filologia a la universitat.

5.3 min
En Sebastià recorda com va conèixer la seva primera dona quan tenia 18 anys i com se’n va enamorar. Després, la seva dona es va posar malalta i van arribar temps difícils. Avui, recorda aquella etapa de d...
visualitzacions 5864 vegades
5.7 min
En Sebastià recorda els seus dies d'infantesa amb les monges, el tren mecànic que li van portar els reis mags i els consells del seu padrastre a qui ell va considerar sempre com el seu pare.
visualitzacions 6056 vegades
5.4 min
Als 50 anys, en Sebastià no sabia escriure en català. Avui recorda aquell camí que un dia, de gran, va decidir emprendre en favor de la seva llengua.
visualitzacions 6229 vegades
3.4 min
Després d'anys de sofriment, en Sebastià va trobar en l'escriptura una forma de sortida dels seus mals moments.
visualitzacions 6199 vegades
3.8 min
En Sebastià recorda les seves obres, els premis que ha rebut i de la seva última obra no publicada: la seva vida en glossa.
visualitzacions 5989 vegades
5.1 min
En Sebastià, que es defineix com un aprenent de poesia, realitza una lectura dels poemes que més estima.
visualitzacions 6707 vegades
2.5 min
Després de sofrir una depressió per la mort de la seva esposa, en Sebastiá es va recuperar i, amb el pas dels anys, va tornar a ser feliç junt a la Margalida, una amiga de la infantesa que va retrobar en un...
visualitzacions 5753 vegades