Pere Barceló i Barceló

Pere Barceló i Barceló

Creat per Redacció il 01/01/2010
Pere Barceló i Barceló (Puigpunyent, Mallorca, 1930) estudia al Seminari Conciliar i exerceix de capellà durant disset anys. Després es trasllada a Madrid per estudiar Sociologia a la universitat, i en acabat dels estudis torna a Mallorca, es casa i té dos fills. Ha treballat de professor d'humanitats en un institut de Palma.
Des de sempre s'ha interessat per l'escriptura. Durant la dècada de 1960, mentre exercia de capellà, publica diversos treballs de teologia, i quan es jubila de mestre, el 1995, viu un període de reflexió sobre la vellesa i el fet d'ésser major, que es materialitza en els llibres Qui ha dit que som vell? (2001), Volem viure (2008) i la biografia del menorquí que durant un temps va ésser l'home més vell del món, Joan Riudavets Moll, en el seu 113è aniversari (2002).

7.1 min
Nascut a Puigpunyent, en Pere parla de les quarterades, una forma molt típica de mesurar les parcel·les de terra que comprava la gent del poble; de les diferents fàbriques d'oli que hi havia a la zona i de l...
visualitzacions 6422 vegades
5.8 min
En Pere recorda l'etapa del seminari, els seus anys d'estudis, el sacerdoci, la seva feina com a rector i la vocació d'ajudar sense perdre mai la visió crítica de les institucions.
visualitzacions 6359 vegades
4.4 min
En Pere recorda les dècades dels 60 i 70 i aquells aires de canvi al món en què el mateix clergat se sentia protagonista, entre altres coses, pel Concili Vaticà II i l’actuació de molts sacerdots.
visualitzacions 5928 vegades
0.0 min
En la dècada dels 70, en Pere es va enamorar i va decidir deixar el sacerdoci, casar-se i formar una família. Avui, amb dos fills i néts que estan per arribar, se sent un home realitzat.
visualitzacions 5644 vegades
4.2 min
Quan es va secularitzar, en Pere va escriure el seu primer llibre (Diàleg de Déu amb l'home actual), però va ser quan es va jubilar com a professor que va començar la seva etapa d'escriptor. Professió que ...
visualitzacions 5956 vegades
7.2 min
En Pere recorda la seva etapa com a formador en l'àrea d’hostaleria i turisme. Eren temps en què l'illa començava a rebre l'arribada massiva de turistes estrangers i s'havia de realitzar un feina d'ensenya...
visualitzacions 5783 vegades
3.5 min
En Pere es defineix com un home que intenta lluitar fins al final, com un representant d'una generació que ha sofert molt però que està contenta amb la feina realitzada.
visualitzacions 5959 vegades