Pere Orpí i Ferrer

Pere Orpí i Ferrer

Creat per Redacció il 01/01/2010
Pere Orpí i Ferrer (Capdepera, Mallorca, 1936) als vint anys deixa les feines del camp per estudiar al Seminari Diocesà, i més tard es llicencia en Teologia a la Universidad Pontificia de Comillas (Cantàbria, 1967). Ha estat rector de diverses localitats de Mallorca des del 1967, i actualment ho és de S'Alqueria Blanca, al terme de Santanyí.
Des de sempre molt vinculat en els moviments de defensa i promoció de la cultura i tradició mallorquines, ha estat professor de l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor, fundador i director de la revista Vora Mar i un dels promotors de l'Associació de Premsa Forana.
Ha publicat diversos reculls de poesia, com ara Encara que no em donin la paraula (1975), A contrallum (1979), A cara i creu (1986), Simfonia en blau major (1994) i Fent camí amb el poble (2002, llibre i CD), amb els que ha rebut diversos guardons i distincions.
També ha publicat els treballs de divulgació de la cultura popular mallorquina Rondaies mallorquines inèdites (1996) i Sons de Mallorca (2009, DVD).

3.9 min
La infantesa d'en Pere es pot dividir en dues parts: els inicis en l'escriptura quan tenia 10 anys i va començar a redactar els primers poemes; i la feina al camp, on havia d'ajudar la família. Avui recorda a...
visualitzacions 6459 vegades
3.9 min
En Pere recorda l'etapa del seminari, la seva convicció religiosa, els estudis a la Universitat Pontifícia de Comillas (Cantàbria) i el nou món que s'obria davant dels ulls.
visualitzacions 6457 vegades
8.9 min
Després de tornar a l'illa com a sacerdot, en Pere va realitzar als diferents llocs on va fer una inesgotable tasca en la lluita pels drets de la gent, en la defensa de la cultura i en l'impuls de la pràctica...
visualitzacions 6709 vegades
3.1 min
Després de passar per diferents pobles en l’exercici sacerdotal, en Pere té records agradables dels diversos llocs on va anar.
visualitzacions 6439 vegades
8.9 min
En Pere fa un repàs del seu extens treball com a escriptor de poesies, sonets, música pastoral i com recuperador i promotor de la cultura de l'illa.
visualitzacions 7137 vegades
1.3 min
Sacerdot, poeta, músic, pintor, esportista, fotògraf. Els amics d'en Pere el defineixen com un home del renaixement. Però ell prefereix definir-se com un home de poesia perquè, tal com ell mateix diu, "la p...
visualitzacions 5678 vegades
5.5 min
En Pere recorda els seus inicis en l'excursionisme i com ha arribat a conèixer racons de l'illa gràcies a aquest esport que continua practicant. També recorda com va començar a apassionar-se per la pintura ...
visualitzacions 6432 vegades