Angelina Vilella i Ros

Angelina Vilella i Ros

Creat per Redacció il 01/01/2010
Angelina Vilella i Ros (Olesa de Montserrat, Baix Llobregat, 1938), als tres anys la seva família es trasllada a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), on resideix fins a l'actualitat. És diplomada en Infermeria, professió que ha exercit fins la jubilació.

Interessada des de sempre per l'escriptura, ha col·laborat a revistes com La Proa del Baix Empordà, Butlletí de l'Ateneu de Cultura Popular de l'Hospitalet, Revista d'Infermeria de Barcelona i al Magazín d'Andorra, entre d'altres. Als seixanta-un anys publica la primera novel·la, Onades internes (1999), on tracta la història i les vicissituds d'un immigrant que arriba per atzar a Catalunya, una obra corregida i reeditada el 2007 amb el títol Temps d'orquídies. També ha publicat el llibre de memòries Jo... també recordo (2000), un viu testimoni de l'època de postguerra a l'Hospitalet a partir dels seus records d'infantesa.

2.7 min
L'Angelina es defineix com una dona amb moltes ganes de viure i fer coses. També parla de la importància de recordar.
visualitzacions 5958 vegades
2.5 min
L'Angelina recorda els dies de dolor per la mort de la filla i com va començar a fer coses per sortir endavant d'una situació difícil.
visualitzacions 5995 vegades
9.4 min
Després de la mort de la seva filla, l'Angelina va començar a fer les coses que la seva filla sempre li havia suggerit que fes. I així, gairebé per necessitat i obligació, va començar a escriure. Avui, fa...
visualitzacions 6354 vegades
3.0 min
Va ser ballant sardanes on l'Angelina va conèixer el seu marit. Es van enamorar, es van casar i van formar una gran família que sempre va estar junta en els moments difícils.
visualitzacions 6080 vegades
3.3 min
Després d’instal·lar-se a l’Hospitalet de Llobregat amb la seva família i, al cap d’uns anys casar-se, l'Angelina va començar a estudiar infermeria. I va descobrir una professió que va fer-la molt f...
visualitzacions 8305 vegades
4.8 min
L'Angelina parla de l'afecte que sent pel Baix Empordà i recorda les entrevistes que va fer per al diari La Proa del Baix Empordà.
visualitzacions 7507 vegades
3.9 min
Nacuda a Olesa de Montserrat en plena guerra civil, l'Angelina recorda l'etapa d'infantesa a casa de la seva àvia a Gratallops amb molta alegria, ja que és allà on va passar dies molt agradables gaudint de ...
visualitzacions 6735 vegades