Àngels Moreno

Àngels Moreno

Creat per Redacció il 01/01/2010
Àngels Moreno (Gandia, la Safor, 1939) és escriptora. Ha treballat en el camp de la publicitat i la comunicació.

El 1991 publica D'ahir (Colomar Editors), un llibre de relats inspirats en fets reals. La seva primera novel·la, Potser a setembre, va ser finalista del Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira (Bromera, 1994), distinció que va rebre més tard amb Malson (Bromera, 2001). Secrets inconfessables (Bromera, 2003) va ser guardonat amb el Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa i Cita a la matinada (Bromera, 2008) va guanyar el Premi Vicent Andrés Estellés de narrativa. També és coautora del llibre La Memòria amagada, dones en la història de Gandia (2002).

Ha publicat diversos relats breus, entre els quals es compten Guinda (Brosquill, 2005), creat expressament per al projecte Escriure el país, que organitzà la seu universitària de la ciutat d'Alacant amb la col·laboració del diari El País; L'altra vida de Neus Castells (2005), del programa Llegir en valencià, coordinat per la Fundació Bromera per al foment de la lectura; L'objecte del desig (Literal, 2006), i d'altres.

És columnista al diari Levante, El Mercantil Valenciano, i col·laboradora en diverses publicacions.

4.8 min
L'Àngels parla de la infantesa i els records van i vénen. Jugar al carrer d'una Gandia on els cotxes gairebé no existien, gaudir de la nits d'estiu, el començament de l'escola i l'afició per la literatura ...
visualitzacions 6744 vegades
3.3 min
Des de petita l'Àngels sempre va ser una dona molt activa. Per això va estudiar piano, idiomes, va acabar el batxillerat i, desprès de casar-se, va emprendre amb el seu espòs una empresa familiar.
visualitzacions 6113 vegades
6.2 min
L'Àngels recorda l'època de festeig amb el seu espòs, set anys més gran que ella, de com junts van treballar en l'empresa de publicitat i van formar una família amb fills i néts dels quals avui en gaudeix...
visualitzacions 6373 vegades
6.8 min
L'Àngels recorda els inicis en l'escriptura i el seu desig d'aprendre a escriure en català.
visualitzacions 10814 vegades
6.1 min
Crear personatges i explicar històries són les coses que més agraden a l'Àngels al moment de començar a escriure
visualitzacions 6270 vegades
1.8 min
Malgrat que al principi no li agradava definir-se com a escriptora, l'Àngels finalment s'anima a definir-se com a tal. També parla dels seus articles al diari Llevant.
visualitzacions 5986 vegades
2.7 min
L'Àngels recorda com una nit en què tenia pensat celebrar l’ aniversari de casament, la van cridar per convidar-la a sopar perquè era finalista d'un premi. Va ser un bon regal d'aniversari.
visualitzacions 7825 vegades