Montserrat Julió i Nonell

Montserrat Julió i Nonell

Creat per Redacció il 01/01/2010
Montserrat Julió i Nonell (Mataró, Maresme, 1929-2017), actriu, directora teatral i escriptora. Als deu anys s'exilia amb la família a Xile, es llicencia en Art Dramàtic a la universitat de Santiago de Xile i es mou en els cercles culturals dels exiliats republicans. El 1956 torna a Catalunya i col·labora en diverses obres i muntatges de l'Agrupació Dramàtica de Barcelona. Durant una breu estada a Xile, dirigeix la Sociedad de Arte Dramático de Santiago (1959-1961). Ha participat en una trentena de pel·lícules i a Barcelona ha realitzat alguns muntatges teatrals sobre obres de Joan Oliver, com Allò que tal vegada s'esdevingué (1985) i El roig i el blau (1985).

Ha escrit la novel·la de ciència-ficció Memòries d'un futur bàrbar (1975), i el llibre de memòries Vida endins (2003).

4.8 min
Nascuda a Mataró, la Montserrat recorda com des de la terrassa de casa seva es veia el mar, però a la seva família li agradava més anar a la muntanya. Filla d'una família obrera, la Montserrat recorda els ...
visualitzacions 6749 vegades
8.9 min
Amb l'arribada de la guerra els records de la Montserrat van i vénen, com el dia de la seva primera comunió malgrat l'oposició del seu pare, i l'exili a França pels Pirineus.
visualitzacions 6870 vegades
9.8 min
La Montserrat recorda l'arribada a França, la separació dels seus pares, la vida amb la seva mare en diferents ciutats i la retrobada amb el seu pare.
visualitzacions 6201 vegades
6.8 min
Sent a França, un dia van rebre una carta per embarcar. Així, la Montserrat i la seva família van fer les maletes i, gràcies a la gestió de Pablo Neruda per als refugiats espanyols, es van embarcar cap a X...
visualitzacions 6314 vegades
6.6 min
Va ser a Xile on la Montserrat va sentir vocació d'artista i amb el suport dels pares es va dedicar a aquesta professió. I així va començar la seva dilatada carrera al teatre i al cinema.
visualitzacions 5911 vegades
2.6 min
Un dia la Montserrat es va decidir a començar a escriure. I així va començar a publicar novel·les i memòries sobre les vivències de la seva vida i algunes obres de teatre.
visualitzacions 6076 vegades
2.9 min
La Montserrat reflexiona sobre les vivències que ha tingut al llarg de la seva vida i se sent contenta per com ha viscut i es considera una dona amb bona estrella.
visualitzacions 6208 vegades