Vicent Ferrís i Garcia

Vicent Ferrís i Garcia

Creat per Redacció il 01/01/2010
Vicent Ferrís i Garcia (Algemesí, Ribera Alta, 1919 - València, 2012), home de lletres i de vasta cultura, estudia dret, filosofia i lletres i filologia clàssica. Exerceix de fiscal de la comarca durant uns anys, i al mateix temps treballa de professor de secundària. Davant la impossibilitat de mantenir les dues professions, es decideix a abandonar la fiscalia. Treballa durant molts anys de professor de llatí i grec en diversos instituts, i assoleix el grau de catedràtic de llatí. També és alcalde de Gandia (1954-1958), president del Centre Excursionista de València (1955-1958), i professor de l'Acadèmia Lluís Vives i de Lo Rat Penat. Uns anys abans de la jubilació, exerceix novament de fiscal, a Ciudad Real i a Conca (Castella-la Manxa).

És l'autor de la traducció catalana del tercer volum de Les nits àtiques (1988), d'Aulus Gel·li, publicat per la fundació Bernat Metge, i ha publicat els treballs Senyal de perill per a una ruta històrica (1975), Lleis de l'accent en funció de la quantitat (1984), i la tesi doctoral El poema De Contemptu Mundi de Bernat de Cluny (1995).

2.8 min
Nascut a Algemesí, en Vicent recorda els dies d'escola i la riquesa agrícola del seu poble.
visualitzacions 6541 vegades
5.0 min
En Vicent tenia 16 anys quan va començar la guerra. Avui recorda com es van succeir els fets i reflexiona sobre el passat.
visualitzacions 7121 vegades
3.2 min
En Vicent recorda la seva etapa d'universitari com a estudiant de dret i com va haver d'estudiar molt per poder acabar la carrera i, després, com va guanyar les oposicions per fer de fiscal, una professió que...
visualitzacions 6285 vegades
3.0 min
En Vicent recorda la seva etapa de professor i catedràtic d'institut. Una etapa que li va agradar molt i on va tenir oportunitat de completar la seva cultura.
visualitzacions 6344 vegades
4.1 min
En Vicent recorda el sacrifici que va haver de fer per estudiar dret i posteriorment filosofia i lletres. Un sacrifici que va donar els seus fruits.
visualitzacions 6403 vegades
3.0 min
En Vicent parla d'un poema que ha descobert i que ha traduït i que el té llest per ser publicat.
visualitzacions 5978 vegades
3.7 min
En Vicent té dues aficions: els mussols (té una col·lecció de gairebé mil imatges) i els llibres antics. En parla de las dues.
visualitzacions 6720 vegades
4.5 min
És en un centre d'excursionistes on en Vicent va conèixer la seva dóna, de qui es va enamorar tot just sentir-la parlar. Avui recorda la seva vida al costat d'una empleada de banc molt respectada.
visualitzacions 6098 vegades