Miquel Ferrà i Martorell

Miquel Ferrà i Martorell

Creat per Redazione il 15/12/2011
Miquel Ferrà i Martorell(Sóller, Mallorca, 1940) és escriptor i periodista, i també s'ha dedicat a l'ensenyament.

Durant anys ha col·laborat regularment en els principals mitjans de premsa escrita de Mallorca i en diverses revistes culturals. Amb una trajectòria de més de quaranta anys, s'ha centrat principalment en la novel·la històrica i la narrativa breu, i la seva obra es caracteritza per l'interès pels personatges oblidats per la història, per una gran atenció en la recerca documental i una constant voluntat pedagògica. D'entre la cinquantena de títols publicats, cal destacar El misteri del cant Z-506 (1985, premi Ramon Llull de novel·la), Crònica de Guinea (1988, premi Ciutat de Palma-Llorenç Villalonga de novel·la), Allah Akbar (1989, premi Ciutat d'Alzira de novel·la), La primavera romana del cardenal Despuig (1994), L'espiadimonis (1996, premi Enric Valor de narrativa juvenil), Les llegendes del Che (1998), El dia que Himmler va anar als toros (2004) i Abdallah Karim, el predicador (2005, Ciutat de Palma-Llorenç Villalonga de novel·la), entre d'altres. Algunes de les seves obres han estat traduïdes a l'alemany, el castellà, l'holandès i el portuguès.

5.9 min
En Miquel recorda els dies de la postguerra, l'escola de les monges i el dia que va portar una pistola de joguina feta de llauna però que tots van creure que era de debò.
visualitzacions 5545 vegades
3.3 min
En Miquel considera que, a més de l'aptitud, tant l'escriptura com la pintura o la música són una qüestió de vocació. I ell la va descobrir als 9 anys. Avui recorda aquells temps.
visualitzacions 5100 vegades
4.5 min
Després de col·laborar a la revista del col·legi Vincle, en Miquel va començar a treballar a El Amigo de Pueblo, un periòdic de protesta social que dirigia un capellà a qui anomenaven el "ca...
visualitzacions 5349 vegades
4.6 min
En Miquel explica les motivacions que el van portar a escriure novel·la històrica i aclareix que no cal confondre-la amb el subgènere que la denomina com a història-ficció.
visualitzacions 3934 vegades
1.6 min
En Miquel fa un repàs de la sèrie de llibres Palma a peu, una espècie d'excursions literàries per l'illa que l'ha fet gaudir molt a través d'aquestes històries.
visualitzacions 5723 vegades
2.1 min
En Miquel recorda els anys a la universitat, l'estada a Madrid on va estudiar turisme i el posterior retorn a Mallorca on va desenvolupar diferents treballs en l'àmbit del turisme fins a dedicar-se al magister...
visualitzacions 4969 vegades
5.4 min
Quan va arribar al final de la carrera de turisme, en Miquel es va adonar que aquesta professió no era la que més li agradava sinó que el que més el feia feliç era explicar històries. I és en el magister...
visualitzacions 5225 vegades
2.4 min
En Miquel sosté que escriure és una qüestió d'ordre, disciplina, i de tenir sempre idees per anar enfilant la història. I per això es planteja la literatura com una espècie d'arquitectura mental que, dia...
visualitzacions 5122 vegades
2.6 min
Apassionat per l'escriptura i la pintura i la cultura en general, a en Miquel li hauria agradat ser un humanista del segle XVI.
visualitzacions 5048 vegades