Jaume Rolíndez Fonollosa

Jaume Rolíndez Fonollosa

Creat per Redazione il 24/05/2012
Jaume Rolíndez Fonollosa (Benicarló, 1934) ha treballat de mestre a diverses localitats de Navarra –on va residir dotze anys– i a Benicarló. Precisament quan ensenyava el cicle inicial a l’Escola Jaume I de la seva localitat va començar a interessar-se pel valencià que parlaven els xiquets. Aquest interès creixent per la llengua el va dur, ja de gran, a escriure una obra molt vinculada amb la llengua i les tradicions del Baix Maestrat.
L’any 1995 apareix el seu primer llibre, el recull de poesies Des de la Tossa (1995), que és el cim des del qual s’albira tota la plana de Benicarló. Dos anys després publica l’obra teatral L’estel del collet (1997), representada en trenta ocasions en els últims quinze anys. També ha publicat les obres de narrativa Tu (1998), Benicarló, país de cadufs (2001) i N’hem de parlar, Roser (2001); la novel·la juvenil La profecia del papa Luna (2004), en col·laboració amb Manel Garcia Grau; i el recull de poesies Cercant l’ànima del Maestrat dels castells (2005).

3.4 min
En Jaume reflexiona sobre el valor cultural i d'identitat que li dóna el fet d'haver nascut al Baix Maestrat
visualitzacions 5336 vegades
3.6 min
En Jaume recorda els dies d'infància a Benicarló. Una infància marcada pels jocs al carrer, l'escola i els avions que passaven per la ciutat.
visualitzacions 5381 vegades
4.7 min
En Jaume recorda la seva etapa de mestre d'escola a Lerga, Navarra, on va ser feliç i on va conèixer la seva dona.
visualitzacions 5477 vegades
5.5 min
En Jaume recorda el punt d'inflexió de la seva vida que va ser quan va escriure L'estel del Collet, un llibre sobre Nadal que es va convertir en una gran obra de teatre i en una passió per l'autor i pe...
visualitzacions 6026 vegades
5.5 min
En Jaume reflexiona i llegeix l'inici de la seva obra més important: L'estel del Collet
visualitzacions 5104 vegades
3.8 min
Com no podia ser d'una altra manera, en Jaume va reflectir el gran amor per la dona de la seva vida a través d'una publicació: Tu.
visualitzacions 5484 vegades
3.8 min
En Jaume recorda la producció d'un llibre molt important per a ell. Es tracta del llibre La profecia del papa Luna fet a "quatre mans" amb Manel Garcia Grau.
visualitzacions 5930 vegades
2.4 min
En Joan recorda el seu pas per la literatura infantil amb el seu llibre Juguem a cucassela?
visualitzacions 5056 vegades