Joan M. Prats Sobrepere

Joan M. Prats Sobrepere

Creat per Redazione il 24/05/2012
Joan M. Prats Sobrepere (Reus, 1940-2019) és llicenciat en Filosofia i Lletres i ha treballat de professor de llengua i literatura catalanes a l’ensenyament secundari.

Ha estudiat l'obra de Salvador Espriu i de Domènec Guansé, amb nombrosos articles, conferències i estudis com ara Salvador Espriu, missatge personal (1992), premi Salvador Espriu 1991, i Notícia de Domènec Guansé, escriptor (1996), entre d’altres. Ha estat cofundador de l'Associació de Professors en Llengua Catalana (APLEC) i de Quaderns de Capafonts. Revista de Recerca i Divulgació (2004-2008). Té col·laboracions a obres col·lectives i revistes especialitzades sobre crítica, lingüística i toponímia, i ha elaborat diversos llibres de text per a l’ensenyament secundari.
És autor de la novel·la L'illa afortunada (2006), guardonada amb el premi Pere Calders; i d’un recull de poemes il·lustrat i una novel·la inèdits.

1.3 min
En Joan M. recorda els anys d'infantesa a Reus, una etapa que la defineix com estar "dins d'una campana de vidre". També recorda els mesos que va estar al llit a causa de la tuberculosi i com això va generar ...
visualitzacions 5340 vegades
2.0 min
En Joan M. recorda com als 14 anys i per influència d'un professor, es va convertir en un lector apassionat. Avui recorda totes les seves lectures.
visualitzacions 5089 vegades
3.9 min
En Joan M. recorda l'etapa de l'institut on els professors estaven molt implicats en la cultura. També recorda els dies a la biblioteca del Centre de Lectura i l'ambient de cultura catalana que es vivia a Reus...
visualitzacions 4881 vegades
3.8 min
En Joan M. recorda la seva anada a Barcelona, els temps de la mili, la Universitat i com en una biblioteca va conèixer la Núria, l'amor de la seva vida.
visualitzacions 4992 vegades
3.2 min
En Joan M. recorda la seva etapa de professor d'institut i es defineix com un professor que sempre es va esforçar per donar el millor als seus alumnes.
visualitzacions 5679 vegades
2.2 min
En Joan M. fa una revisió sobre els seus inicis en l'escriptura i la seva primera gran publicació l'any 1996.
visualitzacions 4940 vegades
1.9 min
En Joan M. recorda les seves publicacions sobre Salvador Espriu. Un treball del que se sent molt orgullós.
visualitzacions 5267 vegades
3.3 min
En Joan M. fa un repàs sobre els seus escrits relacionats amb llengua i literatura.
visualitzacions 4930 vegades
2.9 min
En Joan M. parla de les seves creacions literàries i recorda com va començar a publicar les seves novel•les i com encara en té algunes sense publicar.
visualitzacions 5058 vegades