Maria Carme Serrat Marcet

Maria Carme Serrat Marcet

Creat per Redazione il 12/04/2013
Maria Carme Serrat Marcet (Terrassa, 1943) des dels tretze anys ha treballat d'aprenenta de modista, de dependenta en una botiga de roba, d'esteticista, d'administrativa, de professora d'alemany i de secretària de direcció a diferents empreses i bancs del país i de Suïssa –on va viure durant dotze anys–, l'Uruguai, Anglaterra i Israel.

Interessada des de sempre per l'escriptura, estudia un grau de traducció i a partir de l'any 1991 s'estableix com a traductora. En la seva faceta d'escriptora és autora de dues novel·les i un recull de contes, encara inèdits, fruit en part de la seva participació en diversos cursos de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès a partir del 2009.

2.1 min
Nascuda a Terrassa, la Maria Carme recorda els anys d'infància. Uns anys en què el fred era el principal protagonista. Uns anys en els quals calia créixer de pressa. I espavilar-se. I la Maria del Carme ho v...
visualitzacions 5055 vegades
2.6 min
La Maria del Carme era una lectora apassionada. Una lectora voraç que llegia tot el que podia. Una lectora amb molta imaginació que es deixava portar pels fascinants mons dels llibres que llegia.
visualitzacions 5171 vegades
3.7 min
La seva mare deia: "La Maria Carme està feta de cues de sargantanes", ja que sempre es movia. Però aquesta forma de ser, l'ha portat a viure una vida apassionant, una vida plena i feliç.
visualitzacions 5166 vegades
2.7 min
L'any 1967, la Maria Carme va fer un pas important en la seva vida: va fer la maleta i se’n va anar a viure a Suïssa. Allà, les coses li van anar molt bé. Va arribar a ser secretària del director d'un imp...
visualitzacions 5069 vegades
2.7 min
Després de més de 12 anys a Suïssa, la Maria Carme es va plantejar la possibilitat de deixar el país i tornar a Catalunya. I ho va fer, però primer va decidir fer una parada a Israel.
visualitzacions 4860 vegades
2.9 min
El 1979, la Maria Carme decideix tornar a Terrassa. I després de fer-ho, es matricula en Periodisme a la Universitat Autònoma mentre comença a exercir com a professora d'alemany i realitza diversos treballs ...
visualitzacions 5229 vegades
4.3 min
Hi ha un home que va marcar la vida de la Maria Carme. I aquest home és el Ferran. La Maria del Carme recorda com el va conèixer i els millors moments al seu costat.
visualitzacions 5068 vegades
5.5 min
Després de viure a l’Uruguai per raons de treball, el Ferran i la Maria Carme van decidir comprar una casa a l'Estartit. I allà van fer el seu niu d'amor.
visualitzacions 4965 vegades
8.5 min
La Maria Carme sempre se n’ha sortit molt bé escrivint. I des que se’n va anar a viure a Suïssa va iniciar-s’hi, tot i que de manera esporàdica. Ja de més gran, la Maria Carme s’hi va donar del tot....
visualitzacions 4818 vegades
1.3 min
L'escriptura ocupa en la Maria Carme el 95 per cent de la seva vida. Es considera addicta a l'escriptura i diu que escrivint és feliç.
visualitzacions 5096 vegades
1.2 min
Quan es defineix, la Maria Carme no dubta. Diu que és una dona apassionada i si no es pot apassionar per alguna cosa, directament ho deixa estar. No entén la vida sense passió.
visualitzacions 5057 vegades