Jordi Bordas Coca

Jordi Bordas Coca

Creat per Redazione il 12/04/2013
Jordi Bordas Coca (Barcelona, 1943) en les dècades de 1960 i 1970 forma part de l’escena teatral alternativa de Barcelona. És un dels fundadors del grup de teatre popular i antifranquista El Camaleó, i més tard participa en el Grup de Teatre Independent (GTI) per al qual tradueix obres de Gorki i Arnold Wesker. El 1969 rep el Premi Serra d’Or per l’obra de teatre per a nois i noies La terra es belluga.

Treballa d'administratiu i en el món de l’ensenyament. L’any 1999 rep el Premi Emili Teixidor per la seva primera obra de narrativa, L’assassí sense pietat. Després d’aquest primer èxit com a narrador segueixen altres títols i premis: Divuit dies de vacances (2002), Congelats a domicili (2003) i Baixa per malaltia (2006), finalista del premi Mercè Rodoreda. El 2008 publica Obra poètica, que recull versos escrits durant els darrers quaranta anys, i tres anys més tard apareix D’esquena al sol, la seva primera novel·la, que és en part fruit dels cursos seguits a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.

2.1 min
Fill de Barcelona, en Jordi recorda els dies d'infància en una ciutat grisa, trista a pesar que l'etapa més dura de la postguerra ja havia passat.
visualitzacions 5206 vegades
2.8 min
Gràcies a l'estímul de la professora Maria Novell, en Jordi es va adonar que l'escriptura i la lectura li agradaven molt. Allà comença la seva primera relació amb el món de les lletres.
visualitzacions 5226 vegades
1.9 min
Malgrat voler estudiar Filosofia i Lletres, la pressió de la família va fer que en Jordi comencés la carrera de Dret. Però després d'acabar Dret, en Jordi va continuar el seu periple literari.
visualitzacions 5223 vegades
4.4 min
Va a ser en la maduresa de la vida quan en Jordi va trobar el moment per dedicar-se a l'escriptura. Avui recorda els primers passos a través dels cursos de l’Escola d’Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i f...
visualitzacions 4875 vegades
1.3 min
Al moment de reflexionar sobre l'escriptura, en Jordi confessa que s’ho passa molt bé escrivint, tot i que pateix en l'etapa prèvia a l'escriptura.
visualitzacions 5059 vegades
3.3 min
Després de fer dos cursos de novel·la a l’Escola d’Escriptura, en Jordi va fer el pas que li faltava: es va atrevir a escriure una novel·la i va sorgir D'esquena al sol, una obra revisionista i de la qua...
visualitzacions 4873 vegades
4.9 min
Els anys 70 van ser una etapa de gran efervescència cultural, política i literària de la qual en Jordi va formar part. Avui recorda aquells anys.
visualitzacions 4844 vegades
1.6 min
En Jordi recorda com va aprendre català de forma autodidacta i, com a mostra d'aquells anys d'opressió lingüística, explica una anècdota que li va tocar viure en una llibreria quan va voler comprar un llib...
visualitzacions 5186 vegades
4.1 min
En Jordi recorda la seva etapa en l'ensenyament de l'anglès i reflexiona sobre l'evolució pedagògica que va patir l'ensenyament d'aquest idioma.
visualitzacions 4856 vegades
2.1 min
En Jordi reflexiona sobre el present i el futur de la societat, pensant especialment en les generacions més joves.
visualitzacions 4727 vegades