Antoni Marí Muñoz

Antoni Marí Muñoz

Creat per Redazione il 18/05/2014
Antoni Marí Muñoz (Eivissa, 1944) és poeta, assagista i narrador. És Catedràtic de Teoria de l'Art de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Com a assagista ha centrat les seves recerques en l'estudi de les idees estètiques, literàries i musicals dels segles XVIII i XIX. Ha desenvolupat aquests temes en llibres com Euforió, esperit i naturalesa del geni (1979), La voluntat expressiva (1988), Formes de l'individualisme (1994) o La vida dels sentits (2004), entre altres.

La seva tasca creativa alterna narrativa i poesia. Com a poeta ha reunit tota la seva obra publicada fins al moment a Tríptic des Jondal (2003). La seva narrativa s'articula al voltant de la filosofia: El camí de Vincennes (1995), i de la memòria: El vas de plata (1991), Entspringen (2000) i Llibre d'absències (2012).

Ha guanyat premis com el Crítica Serra d'Or en diverses ocasions, tant de narrativa com d'assaig; el Premi Nacional de Literatura, el Premi Ciutat de Barcelona, el Cavall Verd-Josep M. Llompart o el Prudenci Bertrana de novel•la, entre altres.

1.8 min
L'Antoni recorda els dies d'infància a Eivissa en temps de la postguerra. Després arribaria l'adolescència, Mallorca i els records que segueixen aflorant.
visualitzacions 5186 vegades
1.6 min
Per a l'Antoni, Barcelona va significar un canvi. L'entrada en un món nou, fascinant. Avui recorda aquells anys.
visualitzacions 5007 vegades
2.6 min
Llegir, llegir i llegir. Des de petit l'Antoni va tenir clara la seva passió: la lectura. Mira cap al passat i recorda aquells llibres amb què va començar a llegir des de molt petit i reflexiona sobre el sig...
visualitzacions 4955 vegades
1.0 min
La universitat va ser per a l'Antoni l'espai ideal. El lloc on va poder satisfer les seves necessitats intel•lectuals i socials. Avui recorda aquells anys de vida universitària en un món que es trobava en p...
visualitzacions 4933 vegades
1.4 min
Després d'acabar la carrera, l'Antoni va tornar a la seva Eivissa natal. Allà va començar a exercir de professor però no va ser una tasca fàcil. Encara eren temps de Franco i va haver de lluitar contra les...
visualitzacions 4698 vegades
1.2 min
Després del seu pas per Eivissa, l'Antoni decideix tornar a Barcelona. I comença una etapa molt important de la seva vida: la inserció al món editorial.
visualitzacions 4817 vegades
2.2 min
El poeta. L'assagista. L'home i la literatura. L'Antoni recorda i reflexiona sobre les seves poesies i els seus assajos. Els seus inicis, les seves obres. I els seus projectes.
visualitzacions 4994 vegades
2.2 min
L'Antoni reflexiona sobre les motivacions que el van portar a desenvolupar els seus assajos i convertir-se en un especialista sobre les idees estètiques, literàries i musicals dels segles XVIII i XIX.
visualitzacions 4643 vegades
3.2 min
Professor durant molts anys a la Universitat Autònoma de Barcelona i Catedràtic de la Teoria de l'Art a la Universitat Pompeu Fabra, l'Antoni parla i reflexiona sobre la seva posició de professor que sempre ...
visualitzacions 5209 vegades
3.4 min
El filòsof, el poeta, l'assagista, el novel·lista, el professor, el catedràtic. Per a l'Antoni, res no és aïllat. Sinó tot al contrari. Tot el seu procés intel·lectual, cultural, social i professional e...
visualitzacions 4724 vegades
0.0 min
En temps de crisi, l'Antoni mira cap al passat, cap a temps molt llunyans i reflexiona sobre els cicles i les crisis que sempre giren entorn de la humanitat.
visualitzacions 4691 vegades
1.1 min
L'Antoni recorda la seva etapa de crític d'art i reflexiona sobre el paper del crític.
visualitzacions 4668 vegades