Maria Teresa Garcia Fochs

Maria Teresa Garcia Fochs

Creat per Redazione il 27/06/2014
Maria Teresa Garcia Fochs (Sabadell, Vallès Occidental, 1944), creix en un entorn culte i amb consciència social, i estudia Filosofia a la Universitat de Barcelona, on entra en contacte amb les ideologies d'esquerres i feministes.

Treballa durant dotze anys de professora d'institut, com a catedràtica de Filosofia, i després compagina la feina d'inspectora d'Ensenyament, durant divuit anys, amb la de professora d'Història de la filosofia a la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia) de Terrassa, on s'hi està vint anys. Durant molts anys també és presidenta dels tribunals d'oposicions. Actualment participa activament en el moviment social Procés Constituent.

Ha publicat les novel·les El llarg camí d'Atenea (1995), Ben poques estrelles (1998), premi de novel·la Ciutat d'Eivissa, i El patriarca de les pluges (2001), Premi de prosa de ficció Sant Just Desvern.

4.6 min
La Maria Teresa mira el passat. Cap a la infància. I es trasllada amb els records a un Sabadell diferent. Un Sabadell de postguerra i ple de contrastos.
visualitzacions 4975 vegades
3.2 min
La Maria Teresa mira cap al passat i recorda l'aclaparadora pressió que la religió imposava sobre la seva vida quan era adolescent. I avui hi reflexiona.
visualitzacions 4768 vegades
4.2 min
Un dia prengué una decisió. I aquesta decisió va tenir el suport del seu pare. La Maria Teresa explica per què va decidir estudiar filosofia. I com el seu pare li va fer costat.
visualitzacions 4894 vegades
1.4 min
La Maria Teresa recorda els anys d’universitat i, entre aquests records inesborrables, sempre hi ha presents les lliçons del professor Lledó.
visualitzacions 4745 vegades
2.4 min
En temps del franquisme i de les mobilitzacions estudiantils, el promès de la Maria Teresa (que més tard serà el seu espòs) va ser detingut i empresonat. Així va ser com ella va conèixer el món de la pre...
visualitzacions 4703 vegades
2.1 min
La Maria Teresa parla de la seva feina. De la seva vida laboral. I se sent feliç i orgullosa.
visualitzacions 5143 vegades
2.4 min
És el seu món. El món que va triar per estudiar, investigar, gaudir. La Maria Teresa parla de la filosofia i desprèn passió en cada paraula.
visualitzacions 4823 vegades
5.8 min
Arriba el moment de parlar de l'escriptura. I la Maria Teresa ho fa amb intensitat, amb records bons i dolents. Parla de les motivacions de l'escriptura, del que sent escrivint, dels premis i dels diferents mom...
visualitzacions 4754 vegades
2.6 min
La Maria Teresa reflexiona sobre la seva escriptura i de com la filosofia la va ajudar i va influir en la seva manera d'escriure.
visualitzacions 4569 vegades
1.4 min
La Maria Teresa parla sobre relació directa que existeix entre l'escriptura i la necessitat de comunicar. D'explicar les coses perquè res no quedi silenciat.
visualitzacions 5510 vegades
5.6 min
La Maria Teresa diu que a la vida s'ha de tenir un moment per a cada cosa. I avui, aquest moment és la seva participació política en el moviment social Procés Constituent, al costat d'Arcadi Oliveres i Tere...
visualitzacions 4847 vegades
3.1 min
La Maria Teresa parla d'una persona important. Una persona que està al seu costat des de fa molt temps. Una persona amb la qual ha compartit moments molt bons i molt tristos. Una persona que marca l'equilibri ...
visualitzacions 4929 vegades