Victòria Cardona i Romeu

Victòria Cardona i Romeu

Creat per Redazione il 16/12/2014
Victòria Cardona i Romeu (Barcelona 1936). És professora i escriptora i s'ha especialitzat en orientació familiar. Publica regularment articles a revistes de pedagogia i de valors educatius, i a diferents portals d'Internet. Fa conferències de temes educatius a escoles, associacions i biblioteques i exerceix de mare i d'àvia. Ha participat activament en nombroses jornades a Catalunya i a l'estranger com a experta en adolescència, responsabilitat, autoritat, llibertat, conciliació de treball i família, fracàs escolar i conflictes de comunicació, entre d'altres. Moderadora en el programa «Temps de família» de la Generalitat de Catalunya, també ha estat Consellera municipal de l'àrea d'Educació i de la de Salut pública del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.

Ha publicat els assajos Ensenyar a viure (2006; 2010), Som avis (2008; 2010; 2011), Conciliar la vida familiar (2008), Qui mana aquí? (2010), Un estrany a casa (2011), traduït al castellà per Un extraño en casa (2011) i Quién educa a mi hijo? (2012).

El seu blog «La convivència, un trencaclosques» ha rebut el Premi Bloc Catalunya Stic.cat en la categoria d'educació professional (2011).

7.1 min
La Victòria mira cap al passat. Cap a la infància. I somriu. S'emociona. Recorda l'amor dels pares. Recorda la seva casa, els seus germans. I afirma sense dubtes: "Vaig tenir una infància feliç malgrat les ...
visualitzacions 4838 vegades
2.0 min
Convertida avui en una referència sobre orientació familiar, la Victòria recorda els valors que li van inculcar els seus pares quan ella era una nena. I reflexiona sobre la importància que tenen els valors ...
visualitzacions 5637 vegades
3.0 min
Una altra vegada torna la infància al relat. I l'adolescència. I allí els records es dirigeixen al col·legi. Un col·legi de monges que la Victòria defineix com a "meravellós". I explica els perquès.
visualitzacions 5317 vegades
3.4 min
La Victòria volia ser advocada. Però a causa de la ferma influència del seu pare, va estudiar magisteri. Una carrera que la va fascinar des del primer dia que va trepitjar la universitat. Avui recorda aquell...
visualitzacions 6790 vegades
4.6 min
El magisteri. L'amor. El matrimoni. Els fills. L'educació. I les conferències. La Victòria repassa els punts més importants de la seva vida mentre reflexiona sobre els valors familiars.
visualitzacions 4345 vegades
4.8 min
La Victòria reflexiona sobre el paper d'una mare o d'un pare dins de l'entorn familiar. I sosté que el respecte i l'exemple són molt importants en l'educació familiar. I aquesta reflexió la fa des de la se...
visualitzacions 4762 vegades
5.5 min
La Victòria parla sobre la seva activitat com a orientadora familiar. Parla de les seves conferències, de la seva pàgina web i de com, un dia, tot allò es va plasmar en llibres.
visualitzacions 5531 vegades
4.5 min
La Victòria parla dels seus diversos llibres sobre orientació familiar i reflexiona sobre els rols que compleixen els diferents integrants d'una família.
visualitzacions 4575 vegades
5.6 min
La Victòria és una dona que no para. Una dona que segueix fent conferències i escrivint. Una dona que atorga un sentit molt important a l'amistat. Una dona que parla, viu i recorda amb sentiments i passió. ...
visualitzacions 6135 vegades
2.0 min
Arriba el moment de definir-se. La Victòria dubta. No li agrada aquest joc de autoqualificar-se. Finalment parla i confessa que se sent una dona agraïda. I explica els perquès.
visualitzacions 4670 vegades