Josefina Escandell Bonet

Josefina Escandell Bonet

Creat per Redacció il 01/01/2010
Josefina Escandell Bonet (Eivissa, 1922 - 2014).
La Pepita Escandell ha treballat com a mestra d'escola durant vint-i-quatre anys, però la música i el teatre han estat sempre les seves dues passions. Essent una adolescent es trasllada a Barcelona per estudiar cant i piano al Conservatori del Liceu. Per pressions familiars abandona la carrera musical i torna a Eivissa, on estudia magisteri. Es trasllada novament al Principat, i treballa 10 anys a l'escola d'un poblet del Berguedà. En la mort del pare torna a Eivissa, on fa de mestra fins a la jubilació.

Dedicada al teatre d'afeccionats des de jove, a inicis de la dècada dels vuitanta inicia la carrera com a autora teatral. Les seves obres, comèdies costumistes, s'inspiren en l'estil de vida i el parlar eivissenc. Les més representatives són Ses frasquites, Pagesos i senyors i Contrabando i novena, totes representades durant les dècades dels vuitanta i noranta, i publicades en tres volums el 1998. El 2007 publica Teatre de sempre, que recull algunes obres inèdites, i el 2009 rep el premi Illes Pitiüses per la seva trajectòria.

5.8 min
Després de nou anys a Barcelona, la Josefina va tornar a Eivissa, va estudiar magisteri i es va convertir en una mestra molt estimada per tots.
visualitzacions 6290 vegades
4.0 min
La Josefina té una altra passió a la seva vida: la música. Passió que encara exerceix com a professora de cant.
visualitzacions 6366 vegades
5.3 min
La Josefina es defineix com una dona de teatre. Una passió que la va consagrar com una autora de teatre molt reconeguda i respectada.
visualitzacions 7182 vegades
5.1 min
Recorda amb nostàlgia i alegria els nou anys que va estar estudiant al conservatori del Liceu de Barcelona. Allà, la Josefina va viure una etapa molt feliç de la seva vida.
visualitzacions 6118 vegades
3.0 min
Quan la Josefina ens parla de la seva Eivissa, els records sorgeixen immediatament. Recorda els seus pares, la seva infantesa i com, en aquell temps Eivissa era un poble on els nens podien jugar lliurement pels...
visualitzacions 6459 vegades