Emili Olcina

Emili Olcina

Creat per Redazione il 01/06/2015
Emili Olcina (Barcelona, 1945) és autor de novel·les, assajos, guions i traduccions, i ha fet nombrosos treballs editorials: pròlegs, edicions anotades i direcció de col·leccions.

És autor de les novel·les La catedral buida (1991), La estrella y la serpiente (1992), El bosque de los esqueletos (1994) i La deesa nua (2002); dels llibres de narrativa L'art i el cos de Madonna (1991), Paso peligroso (1993), Històries del vespre i de la nit (1999), Striptease per a invidents i altres narracions (2012), i dels assajos Apuntes revolucionarios (1971), Apuntes sobre Ferran Sors (1993), No cruces las piernas (1997) i Les milícies catalanes al front d'Aragó(2006, amb Judit Camps), a més de diverses antologies i adaptacions.

Ha traduït de l'anglès al català i al castellà autors com Ambrose Bierce, Jeffrey Eugenides, F. Scott Fitzgerald, Gibran Jalil Gibran, Anne McAffe, Ian McEwan i Edgar Allan Poe, entre altres.

0.0 min
L'Emili mira al passat. Cap a la infància a la Rambla de Barcelona. I recorda una Barcelona diferent a la d'ara. I també recorda la seva passió per la lectura i l'avorriment que li generava l'escola.
visualitzacions 4579 vegades
1.8 min
Amb les idees clares des de molt jove, L'Emili es va involucrar en la lluita antifranquista. Avui recorda aquelles etapes de lluita i compromís.
visualitzacions 4452 vegades
3.5 min
Involucrat en la lluita obrera, l'Emili va considerar que havia de conèixer la realitat dels treballadors i per això va passar un temps treballant en una fàbrica i lluitant pels drets socials. Després, aque...
visualitzacions 4585 vegades
1.6 min
Apassionat des de nen per la lectura, un dia l'Emili va deixar les pors i es va llançar a escriure. Ho va fer bé. Va tenir bones crítiques. I es va convèncer que podia ser escriptor
visualitzacions 4305 vegades
1.4 min
L'Emili parla del seu primer assaig. Un assaig que la crítica va rebre molt bé. Un assaig sobre una jove cantant transgressora que estava revolucionant el món del pop: Madonna.
visualitzacions 4455 vegades
2.1 min
L'Emili parla amb passió, parla del moment d'escriure. Del que signfica per ell escriure una novel·la.
visualitzacions 4321 vegades
1.7 min
En l'escriptura hi ha moments per a tot. Moments per sofrir. I moments per gaudir. l'Emili parla d'aquests moments.
visualitzacions 4909 vegades
1.4 min
L'Emili parla de les seves produccions, del seu món literari. Un món que es mou entre relats, novel·les i assajos.
visualitzacions 4230 vegades
2.0 min
L'Emili explica els diferents assajos que ha realitzat i entre ells el que parla sobre la pornografia. Un assaig particular i inèdit.
visualitzacions 4275 vegades
1.8 min
L'Emili parla de la seva obra, Striptease per a invidents i altres narracions. Un llibre de contes i relats que ell mateix defineix com "ocurrències molt diverses".
visualitzacions 4527 vegades
1.3 min
Entre les coses que més retreu l'Emili al franquisme és la de llevar-li la possibilitat d'aprendre a escriure en la seva llengua. Per això, amb prou feines va poder aprendre a escriure en català i ho va fer...
visualitzacions 4208 vegades
3.5 min
L'Emili es defineix com un home políticament involucrat des de jove, com un amant de la literatura. L'Emili reflexiona sobre les seves dues passions, la militància i la literatura. I demana als joves que no d...
visualitzacions 4190 vegades
12