Mercé Viana

Mercé Viana

Creat per Redazione il 25/11/2016
Mercé Viana (Alfafar, 1946) és escriptora i pedagoga. Compagina la dedicació al món de l'educació amb la creació literària.

Ha treballat en totes les etapes de l'educació, des de l'escola infantil i la Universitat fins a la formació del professorat al Centre de Professors de Torrent. És mestra i llicenciada en Filosofia i CCEE en les especialitats d'Orientació escolar i Educació especial, i experta en didàctica de la llengua.

Ha format part de Moviments de Renovació Pedagògica (Moviment Freinet) des de 1970, coordinadora de Seminari permanent de l'ICE, ha participat en diverses Escoles d'Estiu de València i ha dirigit la revista pedagògica Espais Didàctics. També ha participat en diversos projectes d'investigació al voltant de la comprensió lectora i de la formació del professorat. Té més de 60 publicacions pedagògiques entre llibres de text, quaderns de comprensió lectora i articles.

En l'àmbit de la creació literària des de la dècada de 1980 ha publicat amb èxit un gran nombre de novel·les per al públic infantil i juvenil, amb les quals ha rebut premis com el Samaruc de l'Associació de Bibliotecaris Valencians o el Carmesina de Gandia.

1.5 min
La Mercé mira el passat. Mira cap als anys d'infància a Benetússer. I recorda una infància feliç malgrat els anys de la postguerra.
visualitzacions 4632 vegades
1.7 min
Si bé la Mercé ressalta els anys feliços de la seva infància, això no ocorre quan parla de l'escola, que la defineix com a trista, amb una mestra rígida i dura.
visualitzacions 4205 vegades
4.6 min
La Mercé recorda com de petita li agradava molt llegir i escoltar el seu germà, que estudiava art dramàtic.
visualitzacions 4865 vegades
3.1 min
La Mercé parla sobre la decisió d'estudiar magisteri. Una decisió familiar gràcies a la influència d'un dels seus germans.
visualitzacions 4753 vegades
5.6 min
La Mercé recorda els inicis en l'ensenyament i la creació, al costat d'altres col·legues que buscaven un canvi en l'educació, del Moviment Freinet.
visualitzacions 4194 vegades
4.1 min
La Mercé parla sobre la seva etapa de formació de professors. I ho recorda com una experiència fabulosa en la qual va trobar molts amics i va ajudar perquè els professors sentissin que eren molt vàlids i q...
visualitzacions 4689 vegades
6.4 min
La Mercé recorda com un dia va deixar d'escriure coses que li demanaven per escriure allò que li donava satisfacció. I això ho va descobrir en la literatura i es va adonar que també serviria com a aprenent...
visualitzacions 4154 vegades
6.3 min
La Mercé reflexiona sobre el plaer d'escriure contes i el plaer que li dóna l'ensenyament.
visualitzacions 4423 vegades
2.9 min
La Mercé parla del seu espòs. I se’n sent orgullosa. Igual que quan parla de les seves filles. Per això se sent feliç, perquè sempre ha intentat educar i viure amb els valors de la voluntat, l'honradesa ...
visualitzacions 4707 vegades
1.8 min
La Mercé creu en el poder de la literatura perquè és capaç de comunicar, alliberar trencant fronteres i estructures.
visualitzacions 3979 vegades