Mercè Company

Mercè Company

Creat per Redazione il 27/11/2017
Mercè Company (Barcelona, 1947). Escriptora, periodista i llicenciada en Belles Arts.

L'any 1981 deixa enrere la trajectòria com a pintora, periodista i fotògrafa per dedicar-se exclusivament a la literatura, havent publicat al voltant de 200 títols de narrativa infantil i juvenil. De la seva obra cal destacar els títols La Nana Bunilda menja malsons, Les tres bessones, Les dents del lleó, La presència, La imbècil, El germà gran, El cervell perdut, La història de l'Ernest o El fill del passat, entre molts altres.
Molt inquieta artísticament, conrea tots els gèneres, excepte la poesia, i experimenta amb múltiples registres. L'any 1986 escriu el guió del llargmetratge Qui t'estima, Babel?, basat en la narració La imbècil. El 1991 crea, amb en Balti Roda i Brossa, la productora Iborn&Company. Escriuen els guions i produeixen per a TVE la sèrie de 26 episodis Los cuentos de Nana Bunilda. L'any 1992 escriu la bíblia dels personatges de Les tres bessones en co-creació amb Roser Capdevila. El 1993 crea l'escola Aula de Lletres, en el seu propi estudi, i a l'any següent la trasllada al carrer Enric Granados, ja com Aula de Lletres, Escola de les Arts Escrites. El 1997, conjuntament amb Gisela Asensio i Pilar Ruiz Tarragó, constitueix la Fundació Agustí Asensio, amb l'objectiu de treballar per la paraula i la comunicació, en memòria del seu marit. L'any 2000, l'Ajuntament de Barcelona li atorga la Medalla d'Honor de Barcelona en reconeixement a la trajectòria professional.

Actualment compagina la investigació, l'escriptura, l'assessorament personalitzat a escriptors i en comunicació i la creació de projectes de factura molt diversa.

0.0 min
La Mercè fa una mirada cap al futur. Recorda aquells anys d'infància. I recorda una Barcelona en blanc i negre.
visualitzacions 4302 vegades
0.0 min
Des de molt petita, la Mercè va començar a descobrir un món apassionant. Un món que faria seu i mai no el deixaria: el món de la lectura.
visualitzacions 4102 vegades
0.0 min
Filla d'artistes, la Mercè sempre va tenir talent i futur com a pintora. I així va començar a despertar les bones crítiques dels experts. Però un dia va decidir deixar-ho per allò que tant l’apassionava...
visualitzacions 4289 vegades
0.0 min
Un dia la Mercè va començar a preguntar-se per la tècnica de l'escriptura. Va començar a investigar. I va arribar al que buscava: passió i tècnica, dues branques absolutament necessàries en el moment d'e...
visualitzacions 4288 vegades
0.0 min
Investigadora apassionada i insaciable, la Mercè parla del fascinant món del llenguatge. Del fascinant món de la creació.
visualitzacions 4059 vegades
0.0 min
Un dia la Mercè va complir un dels seus objectius: el d'ensenyar l'art d'escriure. Avui recorda aquells anys.
visualitzacions 4221 vegades
0.0 min
Apassionada, investigadora, artista. La Mercè analitza el món del llenguatge. Un món on des del no-res es pot arribar a construir-ho tot. Un món que l’apassiona. I que aborda amb naturalitat i constància...
visualitzacions 4048 vegades
0.0 min
En el moment de definir-se, la Mercè no ho dubta i conjuga, en aquesta definició, dues paraules que porta en el seu ADN: la curiositat permanent i el desig irrefrenable d'investigar.
visualitzacions 4024 vegades
0.0 min
La Mercè parla del futur. I té un missatge clar: enfrontar-se a la vida amb passió i saber que gens pot ser que sigui per sempre. Per això ella diu que sempre cal estar preparat per enfrontar diferents rols...
visualitzacions 4043 vegades