Joan Cervera Batariu

Joan Cervera Batariu

Creat per Redacció il 01/01/2010
Joan Cervera Batariu (Barcelona, 1926)

Vinculat a entitats excursionistes des del 1950, ha estat president del Club Excursionista de Gràcia, vicepresident de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, cap dels Grups de Socors de Muntanya de la Federació Catalana de Muntanyisme, membre de l’Escola Nacional d’Alta Muntanya i cofundador de Mountain Wilderness de Catalunya. Durant la dictadura franquista participa activament en el clandestí Consell Nacional Català.

Ha publicat tres llibres sobre temes d'excursionisme, La màgia de la muntanya (1991), Soliloquis muntanyencs (1998) i Clergues excursionistes (2004), i ha participat en la redacció dels llibres sobre lèxic de metereologia Els noms populars de núvols, boires i vents al Vallès occidental (2004), Els noms populars de núvols, boires i vents a l'Urgell (2006) i Lèxic de meteorologia popular a les Garrigues (2009).

La seva trajectòria ha estat premiada amb la medalla Forjador de la Història Esportiva de Catalunya (1993), la Medalla d'Honor de Barcelona (2005), el premi d'Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla (2005), i la seva figura ha centrat les XVI Jornades de Literatura Excursionista (2009), organitzades per la Unió Excursionista de Catalunya.

6.1 min
Nascut al barri del Poble Sec en Joan recorda com, acompanyat del seu avi Jaume, va anar a veure els festeigs per la proclamació de la República. També recorda que va ser l'avi Jaume qui el va portar a veure...
visualitzacions 5709 vegades
2.9 min
Un dia, impulsat per un amic de la feina, en Joan va descobrir la seducció de la muntanya. I aquesta atracció va ser tan forta que mai no va deixar de sentir-se apassionat per l'escalada i l'excursionisme.
visualitzacions 5813 vegades
5.4 min
En èpoques franquistes, l'excursionisme es va convertir en un lloc on es podia reivindicar i lluitar pels valors catalans. En Joan recorda aquells temps i avui somia amb una Catalunya que pugui complir aquells...
visualitzacions 6133 vegades
5.5 min
La relació d'en Joan amb l'escriptura es basa en la passió que té per la muntanya i la naturalesa i amb l'objectiu de deixar plasmats en llibres els records i les històries que, si no fos així, es perdri...
visualitzacions 6533 vegades
5.3 min
En Joan recorda les excursions i les escalades que va realitzar al costat de la seva dona. Escalades que després va compartir amb els fills i néts.
visualitzacions 5488 vegades