Núria Tubau

Núria Tubau

Creat per Redacció il 01/01/2010
Núria Tubau (Barcelona, 1931)

Vinculada al món del teatre des dels inicis de la dècada dels seixanta, ha treballat de professora de català i de teatre a Barcelona i al Prat de Llobregat, dins el marc del Pla de Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

El 1963 es dóna a conèixer com a autora de teatre per a joves amb l'estrena de Brindis a la joventut, representada a la Faràndula de Sabadell, i al teatre Romea de Barcelona dins el cicle de Cavall Fort. El 1972 rep el premi Ciutat de Barcelona de Teatre Infantil i Juvenil per Princeses, deesses... foteses!, estrenada el mateix any i publicada el 1978. Continua escrivint teatre infantil i juvenil, estrena diverses obres inèdites i publica Any de neu, any de Déu (1983), traduïda al castellà per la mateixa autora, El país de les cent paraules (1978), una adaptació teatral del conte de Marta Mata, i Marco Polo, el veneciano (1984), escrita originalment en castellà. També ha participat en l'elaboració de llibres didàctics per a les escoles i ha traduït El viatge d'en Nicolau (1994), de l'autor francès Jean Guilloré.

4.2 min
Nascuda una revetlla de sant Joan, al barri d'Hostafrancs, la Núria recorda com, sent una nena, acompanyava els seus pares al mercat a la parada que hi tenien. Gràcies a aquesta feina la seva família no va p...
visualitzacions 7032 vegades
7.0 min
Aficionada des de petita a la lectura, especialment a les obres de teatre, la Núria, impulsada pel seu marit, va començar de gran a escriure teatre i se sent orgullosa dels seus treballs.
visualitzacions 7300 vegades
2.8 min
La Núria recorda la il·lusió amb què va viure els anys de festeig. Eren altres temps amb festeigs molt diferents dels d'ara.
visualitzacions 6165 vegades
4.0 min
La Núria considera que el teatre s'hauria d'ensenyar a les escoles com una assignatura, ja que és una eina molt important d'integració i formació. Per això, recorda amb entusiasme els anys en què va treba...
visualitzacions 7067 vegades
4.5 min
La Núria recorda com va començar a treballar com actriu i està orgullosa d'aquesta feina que va realitzar intentant difondre i transmetre la cultura catalana.
visualitzacions 6976 vegades