Enric Cirici

Enric Cirici

Creat per Redacció il 01/01/2010
Enric Cirici (Barcelona, 1931)

Format en enginyeria i en estudis internacionals, ha treballat en tasques de comerç internacional per a la indústria paperera. Durant la dictadura franquista manté un perfil rellevant en la lluita per la restauració de les llibertats civils i les institucions nacionals de Catalunya. Participa en el “cas Galinsoga”, la campanya “Volem Bisbes Catalans”, els “fets del Palau”, i és un dels promotors de la llibreria Ona i de la discogràfica Edigsa. És també president circumstancial del diari Avui en el moment de la seva aparició, cofundador del Grup del Llibre i director executiu de l'Eurocongrés 2000 per Catalunya.

Ha publicat la novel•la juvenil Raquel: vers una entesa religiosa universal (2001), i els llibres de memòries La generació dels fets del Palau (2000), i Cançons per a un temps de silenci: el fenomen de la nova cançó (2002), on, des d'un punt de vista privilegiat pel fet de ser-ne un dels protagonistes, analitza les històries d'una joventut agosarada que lluita per la llibertat del seu poble.

4.4 min
Nascut a Barcelona, l'Enric va viure els anys de la guerra civil a Vallirana. I ara publicarà un llibre sobre aquelles vivències.
visualitzacions 7304 vegades
5.1 min
L'Enric recorda la força que sobre els anys 60 i 70 van tenir les associacions per a una generació, la seva, que buscava un canvi polític i social.
visualitzacions 6350 vegades
3.7 min
Els fets del Palau es van produir al Palau de la Música, durant l'homenatge del centenari del naixement del poeta català Joan Maragall, amb la presència de ministres de Franco. Aquest dia l'Orfeó no va inte...
visualitzacions 8294 vegades
2.3 min
Amb l'objectiu de difondre la cultura catalana, l'Enric va participar en el moviment de la cançó catalana i, avui, recorda aquells dies de conquesta social i cultural.
visualitzacions 5759 vegades
3.4 min
L'Enric recorda com es va forjar el diari Avui i els dies que va passar als diferents pobles de Catalunya recollint les subscripcions dels veïns perquè aquell somni de la creació d'un diari en català es con...
visualitzacions 6325 vegades
4.0 min
L'Enric va començar a escriure de gran. I ho va fer per recordar un passat que li va tocar viure i que li agradaria que no es repeteixi.
visualitzacions 5876 vegades
2.1 min
Idealista i catalanista, l'Enric no deixa de somiar que un dia es pugui arribar a la terra promesa.
visualitzacions 5655 vegades