Record de persones destacades - Arcadi Oliveres i Boadella

Record de persones destacades - Arcadi Oliveres i Boadella

Creat per Redacció il
Arcadi Oliveres i Boadella (Barcelona, 27/11/1945) . Economista català i un reconegut activista per la justícia social i la pau
Es llicencià en Ciències econòmiques l'any 1968 a la Universitat de Barcelona. El 1993 es doctorà presentant una tesis sobre el cicle de l'economia de defensa i aconseguí una plaça de professor titular del departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Expert en relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa, imparteix també nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament. Col·labora habitualment en diferents moviments socials i cristians i en diverses publicacions solidàries, i participa en nombroses taules rodones i conferències sobre relacions nord-sud i desarmament.
Ja en la seva època d'estudiant demostrà un gran compromís amb la llibertat, la democràcia i l'autogovern de Catalunya, participant en les clandestines assemblees del Sindicat Democràtic d'Estudiants i en la caputxinada del març del 1966, així com en l'Assemblea de Catalunya.
El 1974 començà a participar en l'organització internacional catòlica Pax Christi dedicada a la promoció de la pau i la reconciliació entre els pobles. El 1981 començà a militar en l' Associació Justícia i Pau de Barcelona, dedicada a la promoció dels drets humans i la pau, organització de la qual n'és l'actual president des del 2001.
Ha estat col·laborador regular de les revistes Canigó i Serra d'Or i el Diari de la Pau, i ha participat en més de 60 llibres o publicacions.

6.5 min
L'Arcadi sent que va ser un nen privilegiat en una Espanya de postguerra. Se sent privilegiat per l'educació catalanista i pacifista que li va donar el seu pare i per la formació progressista que va rebre pos...
visualitzacions 7010 vegades
4.0 min
L'Arcadi va estudiar Ciències Econòmiques en l'Universitat de Barcelona. En la seva època d'estudiant va destacar pel seu compromís en defensa de la democràcia en plena dictadura franquista. Així, des de ...
visualitzacions 9366 vegades
1.3 min
A causa de la mort del seu pare, l'Arcadi es va veure obligat a assumir la direcció de l'empresa familiar. Avui recorda aquells anys repartits entre la família i la militància.
visualitzacions 6707 vegades
11.7 min
Una de les activitats més destacades de l'Arcadi és la seva militància a Pax Christi. Al any 1974 l'Arcadi va començar a participar en aquesta organització internacional catòlica, dedicada a la promoció ...
visualitzacions 7107 vegades
3.7 min
L'Arcadi sempre ha sabut organitzar el seu temps per dedicar-se a la militància i a la docència. Avui, reflexiona sobre la seva tasca com a docent i, al seu torn, reflexiona sobre la seva militància en l'org...
visualitzacions 5811 vegades
5.8 min
L'Arcadi fa un repàs de la seva etapa com militant i destaca diversos moments significatius.
visualitzacions 6574 vegades
2.7 min
L'Arcadi recorda la realització del primer Fòrum Social Mundial i com ha marcat un punt d'inflexió en la lluita social.
visualitzacions 5731 vegades
5.8 min
L'Arcadi reflexiona sobre la permanència dels valors que s'han de defensar en la societat i analitza les noves formes de lluita que es van generant.
visualitzacions 5636 vegades
2.8 min
L'Arcadi es sent feliç per la feina que realitza en Justícia i Pau i per estar envoltat de companys que tenen els mateixos objectius que ell.
visualitzacions 5919 vegades