Carmen Comas Cabañas

Carmen Comas Cabañas

Creat per Redacció il 01/01/2010
Carmen Comas Cabañas (Barcelona, 1926-2019), escriu narrativa i poesia. Després d'estudiar a l'escola alemanya de Barcelona i a la Mútua Escolar Blanquerna, es forma en comptabilitat i gestió empresarial. Tot i que des de ben jove s'havia interessat per la lectura i l'escriptura, comença la dedicació exclusiva a la literatura a l'edat de seixanta anys. Escriu diversos relats que són guardonats en certàmens literaris, i el 2003 publica la primera novel·la, Després de l'amor, l'amor. El 2008 apareix publicat el recull de poemes en castellà Génesis y 20 sonetos, una mirada al passat plena de bellesa i lirisme. Continua l'any següent amb una altra novel•la, El cabdell de Yemayà (2009), la història d'una periodista cubana que viatja a Barcelona per a escriure un reportatge sobre el modernisme català. També participa en el recull de contes Petits pecats, somnis i fum; Pecadillos, sueños y humo (2009), escrit conjuntament amb escriptors catalans i mexicans, i publicat en edició bilingüe per a l'Associació d'Escriptors Tirant lo Blanc de Catalunya, de la qual és directora, un col•lectiu mexicà i català d'escriptors vinculat amb l'històric Orfeó Català de Mèxic.

3.5 min
La Carmen explica com va arribar a publicar per primera vegada les seves obres i els premis que va guanyar en la seva carrera d'escriptora.
visualitzacions 6223 vegades
6.4 min
Convençuda que algun dia seria escriptora, als 60 anys la Carmen s'apunta a classes d'escriptura per començar a fer novel.les.
visualitzacions 6604 vegades
3.6 min
La Carmen parla de les seves estades a Tossa de Mar, on anava cada any. Tossa tenia una mena d'espiritualitat que la feia molt feliç i l'enriquia.
visualitzacions 5940 vegades
3.1 min
"La poesia ha de tenir ritme, música", diu la Carmen, i llegeix tres poesies de què és autora.
visualitzacions 6356 vegades
6.5 min
La Carmen, que no pensava contraure matrimoni mai, va trobar l'amor i el futur marit en una revetlla de Sant Joan.
visualitzacions 6569 vegades
3.6 min
La Carmen explica com va fugir amb la seva família al Figueró per protegir-se dels bombardeigs i parla de l'odissea per arribar a Llafranc i reunir-se amb la resta de la família.
visualitzacions 6480 vegades
4.3 min
La Carmen recorda que era una nena rebel durant la seva infantesa a l'Escola Alemanya. Més tard, amb la seva família, van haver de fugir de Barcelona quan va començar la guerra civil.
visualitzacions 6964 vegades