Montserrat Cornet i Planells

Montserrat Cornet i Planells

Creat per Redacció il 01/01/2010
Montserrat Cornet i Planells (Barcelona, 1934).Comença a escriure i publicar al llindar dels 50, mentre continua treballant en el seu despatx, com a corredora d'assegurances, fins als 65 anys.

Col•labora en revistes (Crònica, El Món, Vilassart, Els Quatre Gats, etc. ) i l’any 1984 publica el seu primer llibre Entre dos estius. A aquest li seguiran altres títols com Rusiñol que vas a França (1987) i Fill, què hi fas, a Polònia? (1987).

A banda de la narrativa també conrea el gènere teatral, així l’any 1988 guanya el Primer Premi de Teatre de Sitges amb l’obra Primavera a París. Després escriu sis obres més de teatre. La penúltima Revisió anual (2000), es representa més de 200 vegades entre el teatre Goya de Barcelona i els teatres de 53 pobles i ciutats de Catalunya. L’any 2002 també estrena al teatre Goya les obres La nina i Tota una senyora.

Actualment dóna xerrades per les escoles, centres cívics, aules de difusió cultural, etc.

4.2 min
Estimar, deixar-se estimar, ser lliure i ser respectuós, són els valors que destaca la Montse i diu que ara, amb la jubilació, està vivint una etapa de la vida en pau i feliç.
visualitzacions 6541 vegades
5.7 min
La Montse recorda com va trobar l'amor molt temps després d'haver-se separat. Avui és feliç vivint en parella amb el seu home.
visualitzacions 8145 vegades
5.6 min
Els seus inicis organitzant obres teatrals amb finalitats benèfiques van fer que la Montse comencés a escriure les seves pròpies obres.
visualitzacions 6788 vegades
3.9 min
Per a la Montse, el reconeixement que la gent fa del seu treball és el millor premi que pot haver rebut.
visualitzacions 6931 vegades
2.1 min
La Montse explica els inconvenients amb què es va trobar a l'hora de publicar les seves obres.
visualitzacions 6388 vegades
6.5 min
La Montse treballava de corredora d'assegurances i, després de separar-se del marit, va començar a escriure per a una revista de l'empresa, fins a publicar el primer llibre amb les seves memòries.
visualitzacions 7041 vegades
4.0 min
La Montse recorda la seva infantesa i la responsabilitat que li van exigir el seus pares per ser la germana gran.
visualitzacions 6466 vegades