Rosa Nebot i Carrió

Rosa Nebot i Carrió

Creat per Redacció il 01/01/2010
Rosa Nebot i Carrió (Barcelona, 1934), des de ben jove s'interessa per la llengua catalana i per la literatura en general. Ha treballat a l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Politècnica de Catalunya, al Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i en diverses entitats culturals. Ha col•laborat en la redacció del llibre didàctic Curs de llengua catalana, Nivell D (2001).

Quan les obligacions professionals i familiars li ho han permès, ha reprès la seva passió de joevntut per a l'escriptura. Així, el 2007 col•labora en diversos reculls de relats breus, com Vivències, la Barcelona que vaig viure, 1931-45, i als setanta-cinc anys publica la seva primera novel•la, Fang i llimones (2008), on narra les experiències que viuen dues dones a les ciutats de Barcelona i París

4.9 min
Malgrat la guerra, les bombes i les nits en què, al costat de la seva família, dormia a la intempèrie per por dels bombardeigs, la Rosa recorda una infantesa feliç.
visualitzacions 6163 vegades
2.9 min
Va arribar un dia que la Rosa es va adonar que estava escrivint una llengua que no era la seva. Així és com va començar la seva passió per la llengua catalana. Una llengua que estima profundament.
visualitzacions 6162 vegades
3.2 min
Als 12 anys, la Rosa es va haver de posar a treballar per ajudar la família. Eren temps difícils, temps de postguerra. Però malgrat les dificultats, la Rosa trobava temps per realitzar estudis i formar-se. ...
visualitzacions 6392 vegades
4.3 min
La Rosa té una gran passió: el català. I el seu gran plaer és ensenyar-lo com a docent, professió que continua exercint de forma gratuïta amb l'objectiu de difondre la cultura catalana.
visualitzacions 6389 vegades
4.8 min
La Rosa recorda els anys de festeig en una època marcada per la repressió. Després van arribar el casament, els fills i uns néts de qui gaudeix plenament.
visualitzacions 6178 vegades
4.8 min
A la Rosa sempre li va agradar escriure, però és quan es va jubilar quan va plantejar-se escriure una novel·la. Així va començar la seva etapa com escriptora.
visualitzacions 6219 vegades
4.9 min
La Rosa, comparteix una gran afició amb el seu nét de 10 anys: Egipte. I somia en anar-hi de visita amb ell.
visualitzacions 5787 vegades