Miquel de Renzi de la Fuente

Miquel de Renzi de la Fuente

Creat per Redazione il 15/12/2011
Miquel de Renzi de la Fuente (Barcelona, 1941) és poeta i científic. Des del 1977 viu a València, on és Catedràtic de Paleontologia de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la universitat. Ha mantingut una important trajectòria en l’àmbit de la paleobiologia, en especial en paleobiologia evolutiva, i tafonomia; a més de problemàtica epistemològica i històrica referida a la biologia i paleobiologia, amb especial interès en la teoria de l’evolució.

Paral·lelament a la seva tasca científica, és un dels poetes més coneguts de la generació de la dècada de 1970, autor dels reculls Tres fan la centena (1978, pròleg de Joan Brossa), Les sales d’espera (1981), Descripció d’un riu (1983, finalista del premi Carles Riba de poesia), Un projecte pictòric (1983), L’assalt al jardí (1986), El missatger i les ciutats (1990), La nuesa del basament (2000) i Flocs de temps (2000).

5.2 min
Nascut al barri de l'eixample barceloní, en Miquel recorda els dies d'infància, les anades al cinema Alondra, l'escola i el despertar de la seva vocació.
visualitzacions 5424 vegades
6.0 min
En Miquel recorda la seva etapa per la universitat, la seva formació i l'etapa de la mili on ensenyava als seus companys a llegir i escriure.
visualitzacions 5342 vegades
2.3 min
Per arribar a final de mes en Miquel havia de fer moltes feines. I les va fer. Així va combinar els estudis, amb la investigació ila docència.
visualitzacions 5184 vegades
3.1 min
Va arribar un moment en la vida professional d'en Miquel que havia de prendre una decisió. I era el de deixar Barcelona per València. I ho va fer. Avui recorda la seva arribada a la ciutat.
visualitzacions 6087 vegades
5.7 min
A en Miquel li agradava la literatura però creia que ell no seria bo per a la poesia. No obstant això es va animar. I un viatge a Brussel·les i les lectures de Salvador Espriu el van impulsar a fer el pas. ...
visualitzacions 5175 vegades
8.9 min
En Miquel recorda les seves primeres publicacions i esmenta aquelles persones que el van impulsar a desenvolupar la seva faceta d'escriptor.
visualitzacions 5347 vegades
6.4 min
En Miquel recita algunes de les seves poesies dels seus llibres Flocs de Temps i La nuesa del basament.
visualitzacions 5210 vegades
8.0 min
A en Miquel sempre li va agradar la pintura però no se sentia capaç de practicar-la. I així com a Brussel·les va néixer el poeta, va ser a Londres on es va estructurar mentalment el Miquel de Renzi pintor....
visualitzacions 5069 vegades
2.8 min
Hi ha tres eixos crucials en la vida d'en Miquel: La geologia, l'escriptura i la pintura. I en certa manera, tots estan relacionats.
visualitzacions 5088 vegades