Pilar Cabot

Pilar Cabot

Creat per Redazione il 15/12/2011
Pilar Cabot (Vic, tardor 1940-2017). És essencialment poeta, així com també autora de narrativa per a adults i infants, assaig, crítiques literàries, guions i articles de premsa. Té estudis de Filosofia i Lletres i de Música.
Des de la primavera de 1965 a la tardor de 1985 va regentar la seva pròpia llibreria —CLAM— un veritable focus de difusió de la cultura catalana.
Comença a donar a conèixer la seva obra a partir d’integrar-se al grup CLOT, que van fundar una revista amb el mateix nom. Des d’aleshores ha estat part activa del món cultural osonenc, coordinant les "Tertúlies amb poetes", (activitat literària en la qual es treballa amb autèntic rigor l'obra dels poetes més diversos), que es duen a terme a la Biblioteca Joan Triadú, de Vic, impulsant-hi la creació d'una col·lecció –Col·lecció La Biblioteca- que, en sis volums antològics, recull els treballs efectuats fins a la data.

Ha estat distingida com a Osonenca de l’any 1983 i Musa de la Cova del Drac de Barcelona l’any 1984. Actualment, a més d’escriure la seva obra, també fa recitals de poesia i és jurat de nombrosos premis literaris.

6.8 min
La Pilar va néixer a Vic i des de molt petita sempre va saber que volia ser escriptora. I sent petita jugava a escriure guions. Avui recorda els anys d'una infància feliç en un entorn familiar marcat per la ...
visualitzacions 6098 vegades
4.1 min
La paraula i la poesia van sempre associades a la vida de la Pilar. Avui recorda els seus primers escrits així com el primer premi literari amb només 11 anys.
visualitzacions 5704 vegades
3.0 min
La Pilar recorda els temps de l'escola. I si bé ella tenia pensat anar a la universitat per fer Filosofia i Lletres, la mort del pare va canviar els seus plans.
visualitzacions 5893 vegades
6.8 min
La Pilar recorda quan va obrir la llibreria CLAM, tot un símbol de la cultura catalana. Avui recorda aquells anys molt significatius en la seva vida.
visualitzacions 6440 vegades
4.8 min
Quan tenia la llibreria, la Pilar rebia assíduament la visita de la policia que buscava els llibres prohibits. Mai no els va trobar.
visualitzacions 5866 vegades
2.5 min
Un dia, després de 20 anys, la Pilar va decidir tancar la llibreria. Va ser una decisió difícil però que havia d'afrontar.
visualitzacions 5636 vegades
4.2 min
La Pilar gaudeix molt escrivint i es defineix com una enamorada de la seva llengua. I reflexiona sobre la importància de respectar la identitat i la cultura.
visualitzacions 5248 vegades
2.6 min
La Pilar recita alguns dels seus poemes. Poemes recitats des del cor.
visualitzacions 5962 vegades
5.2 min
Dos homes van ser importants i continuen sent molt important en la vida de la Pilar. I són el seu pare i el seu segon espòs, l'Armand Quintana.
visualitzacions 5183 vegades
3.1 min
La Pilar se sent una dona afortunada a pesar que li va tocar conviure amb la solitud. Valora la importància d'estimar. Avui viu feliç en companía d'una gossa a la qual estima molt.
visualitzacions 5675 vegades