Pere Morey

Pere Morey

Creat per Redazione il 15/12/2011
Pere Morey (Palma, 1941-2019). 


La seva feina d'exportació de productes illencs l'ha fet viatjar per tot el món, cosa que és ben coneixedora en els seus relats. Ha escrit rondalles, novel·la negra i, sobretot, històrica, amb títols tan destacats com Pedres que suren (1984), Mai no moriràs, Gilgamesh! (1992), El llaüt de vela negra (1993), Allò que conta el vent del desert (1994) o La metgessa càtara (2002). També ha escrit teatre, com el mimodrama Sa Madona de Sagran, estrenat al Teatre Principal, i adaptacions de rondalles per a escoles. 


Entre altres premis, la seva obra ha sigut guardonada amb el Joaquim Ruyra i el de la Generalitat a la millor obra juvenil per Pedres que suren, el Joanot Martorell per La ciàtica de Mossèn Blai o El Premi Mallorca Fantàstica de Literatura per Pirènia, el país que mai no va existir.
Des dels anys 70, col·labora en diferents programes de ràdio i televisió i des del 2001 és el President dels Amics del Museu de Mallorca. 


2.4 min
En Pere recorda els anys de la seva infància. Anys en què escoltava la BBC amb el seu pare, llegia tot el que trobava i parlava en català.
visualitzacions 5855 vegades
2.8 min
En Pere recorda el llibre de rondalles que cada any li regalava el seu pare. També rememora el seu pas pel seminari i el plaer que sempre ha tingut d'explicar històries.
visualitzacions 6072 vegades
1.3 min
En Pere recorda el dia que va anar per primera vegada a l'òpera. Era un nen i hi va anar amb el pare. Va quedar impressionant per l'espectacle.
visualitzacions 5850 vegades
3.4 min
En Pere reflexiona sobre la novel·la històrica i la lluita que fa per la indentitat i la cultura a través de l'escriptura.
visualitzacions 5291 vegades
5.1 min
A en Pere sempre li va agradar explicar històries barrejant realitat i fantasia. I els seus fills van ser els seus principals oïdors. Fins que un dia va decidir fer el pas i canviar la paraula oral per l'escr...
visualitzacions 5139 vegades
7.0 min
Apassionat per la història, en Pere escriu diverses novel·les històriques, com Pedres que suren, ambientades al segle XIII.
visualitzacions 5028 vegades
5.5 min
A en Pere li agrada escriure per segles. Així, després d'escriure novel·les històriques del segle XIII, va continuar fent-ho amb el segle XIV. Avui fa un repàs d'aquestes novel·les.
visualitzacions 5088 vegades
2.7 min
Quan escriu una novel·la històrica, a en Pere li agrada estar en contacte amb imatges, objectes o vestimentes de les cultures antigues de les quals està escrivint. Així es compromet més amb la història. I...
visualitzacions 5240 vegades
5.0 min
Apassionat dels viatges i la història, en Pere relata les activitats que realitza en el Museu d'Amics de Mallorca.
visualitzacions 5098 vegades
6.1 min
En Pere té a la seva casa una particular escultura que representa la seva família i n'explica l'origen així com també ressalta l'amor que té per la seva família i de com gaudeix dels seus néts.
visualitzacions 4858 vegades