Salvador Oliva i Llinàs

Salvador Oliva i Llinàs

Creat per Redazione il 24/05/2012
Salvador Oliva i Llinàs (Banyoles, 1942) es poeta i traductor. Va estudiar Filologia Hispànica i ha treballat com a professor universitari. D'entre els seus llibres de poesia s'han d’esmentar Terres perdudes (1981, Premi Miquel de Palol), El somriure del tigre (1986), o Complements circumstancials (1998). La seva obra és considerada per la crítica com una de les més personals i innovadores de la generació del 70.
Com a traductor s'ha centrat en autors anglesos, especialment en la dramatúrgia de Shakespeare, del qual ha traduït la totalitat de la seva obra teatral i de la seva poesia. En el camp de l’assaig ha publicat Mètrica catalana (1981), Introducció a Shakespeare (2001) i Tractat d’elocució (2006), entre d’altres.

3.5 min
En Salvador recorda la seva etapa d'infància a Banyoles, el batxillerat i posteriorment l’estada a Barcelona i l'ingrés a l'escola dels Salesians de Sarrià.
visualitzacions 5460 vegades
2.0 min
En Salvador, des de jove, s'aprenia els poemes de memòria de forma natural. I recorda amb entusiasme la seva etapa de joventut on passava molta part del temps entre la biblioteca i el cinema.
visualitzacions 5508 vegades
2.5 min
En Salvador tenia pensat seguir l'ofici del seu pare, però es va decidir per la Universitat i per fer lletres. I avui recorda aquell fascinant món de la cultura que va a trobar a la Universitat.
visualitzacions 6047 vegades
5.4 min
Un dia en Salvador, gràcies al consell d'un professor, va realitzar un curs d'escriptura i va començar a escriure poemes. Avui recorda les seves primeres publicacions.
visualitzacions 5302 vegades
3.0 min
En Salvador se’n va anar a Anglaterra com a lector d'espanyol. I va ser una gran experiència. Va aprofitar el temps per llegir, aprendre i viure intensament un país completament diferent que a ell li va sem...
visualitzacions 5043 vegades
3.4 min
En Salvador va haver de tornar a Girona on va obtenir una plaça com a docent a la Universitat. Avui recorda aquell retorn a Girona en temps de Franco.
visualitzacions 4983 vegades
5.0 min
En Salvador recorda les seves traduccions de Shakespeare i la producció de poesies.
visualitzacions 5261 vegades