Aurora Tricuera

Aurora Tricuera

Creat per Redazione il 10/07/2013
Aurora Tricuera(Sabadell, 1942) periodista de vocació i dona de ràdio, als catorze anys entra a treballar a l'emissora local de Sabadell. Comença fent radioteatre i més tard és locutora, condueix programes culturals i fa entrevistes, un gènere que li interessa des de bon començament. També exerceix de periodista a Ràdio Barcelona i a Ràdio Miramar, i en mitjans de premsa escrita com el Diari de Sabadell i el Quadern de les arts i de les lletres. Treballa uns quants anys a la biblioteca sonora de l'ONCE, i fruit d'aquesta experiència publica el llibre Lo tienen claro, la vida continúa (2002), que recull entrevistes a gent cega. Després d'aquest primer llibre d'entrevistes n'apareixen dos més: Adopció, parlen els fills (2004), sobre l'experiència de l'adopció des del punt de vista dels fills, i Converses amb dones (2009), en què l'autora conversa amb vint-i-quatre dones de perfils ben diferents.

4.3 min
Una mirada al passat. Un lloc. Molts records. L'Aurora parla dels seus dies d'infància a Sabadell. I apareixen les imatges, fugaces, emotives, carregades de valor.
visualitzacions 5796 vegades
2.3 min
Des de petita l'Aurora era una gran aficionada a la lectura i als recitals. Un dia li van dir que la seva veu s’havia de sentir a la ràdio. Tenia catorze anys. Va demanar permís a la seva mare, i allà va c...
visualitzacions 5733 vegades
4.6 min
L'Aurora recorda amb alegria els temps en què feia radioteatre. Un temps del que se sent orgullosa i en el qual va ser feliç.
visualitzacions 6082 vegades
4.0 min
L'Aurora mira cap a enrere. I recorda els seus dies de ràdio en època franquista. Les anècdotes surten una rere l’altra. Records d'un passat que és necessari aprendre.
visualitzacions 6548 vegades
2.4 min
Un temps d'efervescència. D'ebullició. De participació popular. De ganes de començar a viure. L'Aurora recorda els anys de la transició situada des de l'interior de la ràdio i valora la participació i l'...
visualitzacions 5551 vegades
1.5 min
Una paraula. Un silenci. Un so. La veu. La màgia. La ràdio. L'Aurora parla de la ràdio i s'emociona. Perquè parla de la seva màgia, del seu encant. Parla amb passió.
visualitzacions 6720 vegades
3.3 min
Es un dels treballs dels quals més s'enorgulleix. I que recorda amb molta felicitat. L'Aurora fa una revisió del seu treball a la biblioteca sonora de l'ONCE i reflexiona sobre la important funció d'aquesta ...
visualitzacions 5861 vegades
6.4 min
L'Aurora explica els motius que la van portar a la publicació del seu primer llibre Lo tienen claro, la vida continúa, un recull d'entrevistes a gent cega.
visualitzacions 5683 vegades
5.1 min
L'Aurora recorda i explica els motius pels quals va decidir abordar el tema dels fills adoptius. I ho va fer de la manera que més li agrada, entrevistant.
visualitzacions 6295 vegades
9.0 min
Pensa en la seva mare. Pensa en el valor de les dones. I parla del seu llibre Converses amb dones, on l'Aurora entrevista dones de perfils diferents.
visualitzacions 5906 vegades
1.0 min
Embarcada en un nou projecte, l'Aurora explica la seva incursió en els contes breus i el seu sentit de la ironia al moment d'escriure.
visualitzacions 5696 vegades
1.0 min
L'Aurora mira el passat, viu el present i reflexiona sobre el futur, especialment pensant en els joves i per això els deixa un missatge contundent: ser valents i rebel·lar-se sempre a la recerca del bé comú...
visualitzacions 5823 vegades