Núria Valls

Núria Valls

Creat per Redazione il 10/04/2015
Núria Valls (Sant Adrià de Besòs, 1945) doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació, compagina la seva tasca creativa amb la feina de professora fins a la jubilació.

La seva trajectòria ha esta molt vinculada a Santa Coloma de Gramenet. Ha estat corresponsal de la ciutat al diari Avui a finals de la dècada de 1970 i inicis de la següent, i ha participat en moltes revistes locals: Grama, Més Coloma, Poble, Metròpoli... Com a professora de català ha elaborat materials on-line per al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, i materials per a l'aprenentatge de la llengua catalana per a persones adultes (neolectores).

Ha publicat tres llibres sobre Santa Coloma –Santa Coloma autoretrat (1990), L'església de Santa Coloma (1990, amb altres autors) i Qui és qui a Santa Coloma de Gramenet (1991, amb altres autors)– i una novel·la curta sobre els ibers de les nostres contrades, Mons i somnis (2013).

0.0 min
Un mirada al passat. Una mirada a la infància. Una mirada a la masia familiar de Sant Adrià de Besòs. Aquella masia on abundava la felicitat.
visualitzacions 4441 vegades
3.3 min
La Núria era una nena que des de petita va tenir afició per la lectura. I pel català. I en aquesta afició, hi van tenir molta influència l’avi i la mare.
visualitzacions 4621 vegades
1.0 min
Hi ha un lloc que va canviar la seva vida. Un lloc que va triar per viure i del qual es va enamorar. Aquest lloc és Santa Coloma de Gramenet
visualitzacions 4748 vegades
3.7 min
La Núria parla d'una etapa molt important de la seva vida. Una etapa professional que la va ajudar a canviar la manera de veure les coses. Parla de l'ensenyament i dels tallers literaris.
visualitzacions 4699 vegades
2.1 min
La Núria reflexiona sobre l'educació.
visualitzacions 5093 vegades
1.5 min
En moments on la paraula perd pes, la Núria, basada en l'experiència professional realitzada en els tallers literaris, reflexiona sobre la importància que ha de tenir el diàleg i la tolerància en la societ...
visualitzacions 4555 vegades
4.3 min
Periodista i escriptora, la Núria recorda els treballs realitzats en els diferents mitjans de Santa Coloma i com, des dels mitjans de comunicació locals, es pot ajudar a canviar les coses.
visualitzacions 4606 vegades
2.4 min
La Núria parla del seu primer llibre Santa Coloma autoretrat. Una prosa poètica que reflexiona sobre els diferents espais de Santa Coloma. Una ciutat que té una gran importància en la seva vida.
visualitzacions 4356 vegades
1.9 min
A través de les seves publicacions, la Núria ha ressaltat els valors arquitectònics i humans de la seva Santa Coloma. I això és el que explica en els seus llibres.
visualitzacions 4552 vegades
5.3 min
La Núria parla dels orígens de la seva novel·la Mons i somnis, una novel·la que s’endinsa en el món dels ibers i que és fruit de les nombroses visites realitzades al Puig Castellar, un poblat ib...
visualitzacions 4528 vegades
2.3 min
La Núria parla i la seva cara s'omple de felicitat. Perquè parla amb els sentiments. Els sentiments que afloren quan parla de la llengua catalana i de la satisfacció que li genera ensenyar-la.
visualitzacions 4471 vegades
1.0 min
La Núria reflexiona sobre la seva posició d'escriptora. Professió que qualifica entre la passió i la responsabilitat amb els lectors.
visualitzacions 4458 vegades
12