Gemma Sales Amill

Gemma Sales Amill

Creat per Redazione il 10/04/2015
Gemma Sales i Amill (Barcelona, 1945) és escriptora i il·lustradora. Imparteix tallers d'escriptura creativa, dibuix i pintura a infants i adults.

És autora de guions i dibuixos per a còmics, contes per a infants i per a adults. Ha publicat llibres infantils com ara M'agraden els monstres (1994), Quants tràfecs per un coixí (2000), Conta'm una història (2002), Adéu, adéu (2004), Dorms molt, Joana (2004), Els bons amics (2011) o Gnoms de jardí (2013). També té diversos títols traduïts a l'anglès i publicats al Japó: entre altres, Mummy's Elephant Birthday (2001) i The Scarf (2001), que són adaptats posteriorment en dibuixos animats per ensenyar l'anglès a la canalla coreana i xinesa. Com a il·lustradora ha treballat especialment per a l'editorial MSM, de França.

4.0 min
Una mirada al passat. Una mirada cap als anys 50. Cap a una Barcelona introduïda en la postguerra. La Gemma parla de la seva infància. I de la seva Barcelona de postguerra
visualitzacions 1455 vegades
3.1 min
La Gemma recorda l'escola en la qual era feliç. I recorda quan la seva mare va voler canviar-la a un altre col·legi i es va posar molt trista fins que va tornar al seu primer institut i l'alegria va tornar a ...
visualitzacions 1526 vegades
3.5 min
Abans d'aprendre a escriure i llegir, la Gemma ja tenia una passió: inventar-se històries i dibuixar-les. I ho feia tan bé que va començar a cridar l'atenció dels artistes que visitaven el seu pare.
visualitzacions 1492 vegades
4.4 min
La seva cara s'il·lumina. S'omple de felicitat. Recorda el seu pare amant del cinema i de les noves tecnologies, el seu avi inquiet que la portava al circ o al teatre, o la seva mar, apassionada pels tangos. R...
visualitzacions 1206 vegades
2.9 min
Va haver-hi un temps que va ser bell. I per a la Gemma aquest temps té nom: els estius a la casa de Vacarisses. Records inoblidables i meravellosos.
visualitzacions 1408 vegades
2.8 min
La Gemma recorda com va ser a través dels artistes que freqüentaven el taller de marcs del seu pare que va començar a vincular-s'hi professionalment i a realitzar les seves primeres publicacions.
visualitzacions 1273 vegades
1.2 min
Quan tenia 12 anys, els seus pares van decidir enviar la Gemma a l’escola Llotja (art i disseny), encara que ella creu que hagués estat millor que l’haguessin enviat a l’escola Massana, centre d'art i di...
visualitzacions 1469 vegades
3.5 min
La Gemma recorda el seu treball en una papereria, els seus primers dibuixos per a les editorials i la seva introducció en el món dels còmics.
visualitzacions 1147 vegades
2.8 min
Després d'una separació traumàtica, la Gemma va treure forces, no va claudicar en la seva lluita i va tornar a començar. Avui reflexiona sobre aquells anys durs però dels quals se sent orgullosa.
visualitzacions 1518 vegades
2.1 min
Arriba el moment en què la Gemma fa el pas a l'escriptura. I així es converteix en la protagonista literària dels seus propis dibuixos. És el temps dels contes, de l'escriptura i del dibuix.
visualitzacions 1307 vegades
1.0 min
La Gemma parla del seu llibre M'agraden els monstres. Un llibre que recorda amb afecte.
visualitzacions 1351 vegades
2.2 min
La Gemma reflexiona sobre les diferents etapes que ha tingut en la seva vida professional.
visualitzacions 1343 vegades
12