Gemma Sales Amill

Gemma Sales Amill

Creat per Redazione il 10/04/2015
Gemma Sales i Amill (Barcelona, 1945) és escriptora i il·lustradora. Imparteix tallers d'escriptura creativa, dibuix i pintura a infants i adults.

És autora de guions i dibuixos per a còmics, contes per a infants i per a adults. Ha publicat llibres infantils com ara M'agraden els monstres (1994), Quants tràfecs per un coixí (2000), Conta'm una història (2002), Adéu, adéu (2004), Dorms molt, Joana (2004), Els bons amics (2011) o Gnoms de jardí (2013). També té diversos títols traduïts a l'anglès i publicats al Japó: entre altres, Mummy's Elephant Birthday (2001) i The Scarf (2001), que són adaptats posteriorment en dibuixos animats per ensenyar l'anglès a la canalla coreana i xinesa. Com a il·lustradora ha treballat especialment per a l'editorial MSM, de França.

4.0 min
Una mirada al passat. Una mirada cap als anys 50. Cap a una Barcelona introduïda en la postguerra. La Gemma parla de la seva infància. I de la seva Barcelona de postguerra
visualitzacions 5039 vegades
3.1 min
La Gemma recorda l'escola en la qual era feliç. I recorda quan la seva mare va voler canviar-la a un altre col·legi i es va posar molt trista fins que va tornar al seu primer institut i l'alegria va tornar a ...
visualitzacions 4910 vegades
3.5 min
Abans d'aprendre a escriure i llegir, la Gemma ja tenia una passió: inventar-se històries i dibuixar-les. I ho feia tan bé que va començar a cridar l'atenció dels artistes que visitaven el seu pare.
visualitzacions 4798 vegades
4.4 min
La seva cara s'il·lumina. S'omple de felicitat. Recorda el seu pare amant del cinema i de les noves tecnologies, el seu avi inquiet que la portava al circ o al teatre, o la seva mar, apassionada pels tangos. R...
visualitzacions 4491 vegades
2.9 min
Va haver-hi un temps que va ser bell. I per a la Gemma aquest temps té nom: els estius a la casa de Vacarisses. Records inoblidables i meravellosos.
visualitzacions 4969 vegades
2.8 min
La Gemma recorda com va ser a través dels artistes que freqüentaven el taller de marcs del seu pare que va començar a vincular-s'hi professionalment i a realitzar les seves primeres publicacions.
visualitzacions 4599 vegades
1.2 min
Quan tenia 12 anys, els seus pares van decidir enviar la Gemma a l’escola Llotja (art i disseny), encara que ella creu que hagués estat millor que l’haguessin enviat a l’escola Massana, centre d'art i di...
visualitzacions 4962 vegades
3.5 min
La Gemma recorda el seu treball en una papereria, els seus primers dibuixos per a les editorials i la seva introducció en el món dels còmics.
visualitzacions 4342 vegades
2.8 min
Després d'una separació traumàtica, la Gemma va treure forces, no va claudicar en la seva lluita i va tornar a començar. Avui reflexiona sobre aquells anys durs però dels quals se sent orgullosa.
visualitzacions 4711 vegades
2.1 min
Arriba el moment en què la Gemma fa el pas a l'escriptura. I així es converteix en la protagonista literària dels seus propis dibuixos. És el temps dels contes, de l'escriptura i del dibuix.
visualitzacions 4811 vegades
1.0 min
La Gemma parla del seu llibre M'agraden els monstres. Un llibre que recorda amb afecte.
visualitzacions 4583 vegades
2.2 min
La Gemma reflexiona sobre les diferents etapes que ha tingut en la seva vida professional.
visualitzacions 4954 vegades
12