M. Roser Algué Vendrells

M. Roser Algué Vendrells

Creat per Redazione il 10/04/2015
M. Roser Algué (Navàs, Bages, 1945) actualment viu a Esplugues de Llobregat. Ha estat mestra de primària, ara jubilada, enamorada de la seva feina, i des de sempre ha tingut una il·lusió: escriure.

Amb esforç aconsegueix fer realitat el seu somni, unes vegades en prosa i d'altres en forma de poesia, segons el que li dictava el cor a cada moment. La prosa sol ser per explicar records d'infantesa, contes infantils... I en els seus poemes, els sentiments en són protagonistes. En ambdós casos sempre hi trobem un llenguatge planer i entenedor, mostrant un gran amor per la natura, que els pares li van inculcar de petita.

2.1 min
La Roser recorda els seus anys d'infància en la colònia tèxtil, el dia que es va assabentar que els reis eren els pares i la seva infància feliç malgrat la pobresa.
visualitzacions 4760 vegades
1.2 min
La Roser recorda quan van traslladar el seu pare a la Segarra. I allà va viure un any intensament feliç.
visualitzacions 4915 vegades
3.1 min
La Roser recorda quan es van traslladar del poble a la ciutat. Allà va començar una vida nova. Es va passar de la vida de poble a la vida de ciutat.
visualitzacions 5031 vegades
4.0 min
La Roser sempre tenia clar que seria mestra. Des de molt jove sabia com era la seva vocació. Però malgrat això i per les circumstàncies de la vida no li va ser fàcil acabar la carrera.
visualitzacions 4835 vegades
3.0 min
La Roser parla de les seves altres passions: l'escriptura, la poesia i la ràdio.
visualitzacions 4916 vegades
2.2 min
Un dia va arribar la primera publicació. I aquest dia va ser inoblidable. La Roser recorda la presentació del seu primer llibre.
visualitzacions 4823 vegades
3.0 min
La Roser explica els canvis en la seva escriptura i com va passar de la prosa poètica a la poesia per després llegir alguns dels seus poemes.
visualitzacions 5280 vegades
2.2 min
En l'autoria de la Roser també figuren llibres per a nens. I per això mostra orgullosa el conte La Kika no s'agrada, una història per a nens.
visualitzacions 5098 vegades
1.5 min
La Roser defineix què significa l'escriptura per a ella. I la definició, més enllà de les paraules, es veu reflectida en la brillantor dels seus ulls.
visualitzacions 4992 vegades
1.0 min
La Roser es considera optimista per naturalesa. I aquest optimisme l’ha transmès als seus alumnes. Per això es defineix com una mestra optimista que, a més, gaudeix escrivint.
visualitzacions 4644 vegades
2.0 min
En el moment de deixar un missatge, i sempre pensant en els joves, la Roser no dubta que el millor és predicar amb l'exemple. Que res no val si les paraules no tenen una actuació personal que corrobori el que...
visualitzacions 4776 vegades