Catalina Ferrer Tur

Catalina Ferrer Tur

Creat per Redazione il 16/10/2015
Catalina Ferrer Tur (Eivissa, 1936-2017) formada al Seminari, posteriorment estudia Magisteri per lliure, des d'Eivissa mateix. A part d'unes classes de reforç de llatí i castellà amb la professora que l'havia ajudat a treure's la carrera, no arriba a exercir de mestra perquè passa a treballar al restaurant Formentera, que tenia el seu marit al port d'Eivissa. Actualment viu en una residència a Palma.

Comença a escriure poesia de ben petita, primer en castellà, i ja major, en català. Ha publicat els reculls de poesia Poemes d'amor (2009), Ombres de somni (2011) i Arxipèlag (2012), i té material per a molts llibres més. La seva poesia és un constant homenatge al seu marit.

2.2 min
La Catalina mira el passat. I recorda els seus anys d'infància a Eivissa. Una Eivissa diferent. Una Eivissa marcada per l'escassetat de la postguerra.
visualitzacions 4530 vegades
1.0 min
La Catalina recorda els anys d’escola. Li agradaven totes les assignatures. I recorda que, quan va començar el batxillerat, havia de viatjar des d'Eivissa a Palma per examinar-se.
visualitzacions 4766 vegades
1.3 min
La Catalina recorda els seus anys d'estudi de magisteri. Una carrera que va estudiar amb alegria, però que no va arribar a exercir perquè, quan es va graduar, va conèixer el seu espòs, se’n va enamorar, s...
visualitzacions 4369 vegades
2.7 min
La Fonda de Formentera va ser un dels restaurants més coneguts en l'Eivissa dels anys 60, 70 i 80 del segle XX. Herència dels seus sogres i situada al port de la ciutat, Catalina i el seu espòs van continuar...
visualitzacions 4558 vegades
1.5 min
La Catalina parla del seu marit i s'emociona. EL recorda amb afecte. Amb ell, va ser feliç, i per això li ha dedicat molta de la seva poesia.
visualitzacions 4213 vegades
5.6 min
La Catalina recorda com va passar d'escriure en castellà a català. I parla sobre les seves poesies: romàntiques, intimistes i apassionades.
visualitzacions 4400 vegades
2.4 min
La Catalina recorda la pinacoteca que tenien en el restaurant formada per quadres que moltes vegades els eren regalats per artistes de primer nivell. I també rememora la seva extensa biblioteca.
visualitzacions 4212 vegades
1.4 min
La Catalina té dues passions: escriure poesia (per això sempre porta amb ella una llibreta i un bolígraf) i llegir. Sempre ha estat una dona apassionada per la lectura. I explica el perquè d'aquestes passio...
visualitzacions 4348 vegades