Ramon Gomis i de Barbarà

Ramon Gomis i de Barbarà

Creat per Redazione il 22/05/2016
Ramon Gomis i de Barbarà (Reus, 1946) és metge endocrinòleg i autor teatral.

Llicenciat en medicina per la Universitat de Barcelona, el 1976 s'especialitza en endocrinologia i nutrició i el 1982 es doctora. Després d'un postgrau a Brussel·les, entra a treballar a l'Hospital Clínic de Barcelona on, de 1992 a 1998, és cap de la Secció de Diabetis i de 1998 a 2003 del Servei d'Endocrinologia. El 2008 és nomenat director de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica. També ha estat director de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i del Centre d'Investigacions Biomèdiques en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (Ciberdem). Des de 2002 també és professor de la Universitat de Barcelona.

En l'àmbit teatral, és un dels membres fundadors del grup de Reus La Tartana Teatre Estudi. Ha dirigit diverses peces, com ara Woyzeck de Georg Büchner, Drama d'humils de Joan Puig i Ferrater, i Les arrels> d'Arnold Wesker. És també autor teatral, amb títols com Petita Història d'un Home qualsevol (Grup TAC de Granollers), Vermell de xaloc (Amics de les Arts de Terrassa), Llumí d'or (El Partiquí de Barcelona), Capvespre al jardí (Teatre Lliure de Barcelona), El Mercat de les delícies (Teatre Romea de Barcelona) i El fill de la mar (Versus Teatre de Barcelona). Ha publicat en prosa Viatge per la Mar de la Frau, El Gabriel Ferrater de Reus, Paisatge de tardor, El gust de menjar i altres delícies, Reus: un passeig per la ciutat i Retrats més o menys impertinents, i ha col·laborat en diverses publicacions periòdiques: Serra d'Or, Els Marges, El Matador, La Vanguardia i El País, entre altres.

4.1 min
Una mirada al passat. Una mirada cap a una infància en la seva Reus natal. Una infància de postguerra.
visualitzacions 5162 vegades
2.6 min
En Ramon recorda els seus anys a l'escola. I recorda que, malgrat la postguerra, era una escola amb aroma de llibertat.
visualitzacions 4620 vegades
2.8 min
En Ramon parla de la seva mare i de la influència que va tenir en la seva afició per la literatura.
visualitzacions 4471 vegades
5.0 min
En Ramon recorda la seva gran afició per la biologia i perquè va triar, posteriorment, estudiar medicina a pesar que la seva altra passió era la literatura. Amb tot, els primers anys de medicina no van ser e...
visualitzacions 4672 vegades
2.6 min
En Ramon recorda els primers anys a la universitat. Anys en què estava més motivat per les revoltes estudiantils i pel teatre que per la medicina.
visualitzacions 5267 vegades
4.3 min
En Ramon parla de les seves passions, del teatre, de la política, de la recerca i de la medicina i de com en un moment de la seva vida, va haver de triar i ho va fer per la medicina.
visualitzacions 5032 vegades
2.7 min
En Ramon recorda i explica com, al tercer any d'universitat, va haver-hi un canvi i va recuperar la passió per la medicina i va passar de ser un alumne regular a un alumne amb notables.
visualitzacions 4894 vegades
4.5 min
Després de molts anys abocat intensament a la medicina i la recerca, en Ramon va sentir que havia de tornar a fer allò que també tant li apassionava. I així un dia va tornar a escriure.
visualitzacions 4276 vegades
4.7 min
Reus i el temps de la narrativa Per a en Ramon hi ha un temps i un lloc per a cada moment de la seva vida. I quant a l'escriptura, el temps de la narrativa va arribar des d'un lloc especial per a ell: Reus.
visualitzacions 4451 vegades
3.5 min
Tres punts crucials en la vida d’en Ramon: Reus, Barcelona i la naturalesa. I explica el perquè de cadascun
visualitzacions 4202 vegades
1.7 min
En Ramon es defineix com un home feliç. Un home que va poder dedicar-se a les seves dues passions: la recerca i l'escriptura.
visualitzacions 4336 vegades