Josep Millo

Josep Millo

Creat per Redazione il 23/11/2016
Josep Millo (l'Alcúdia, 1946) és llicenciat en filologia anglesa i ha treballat de professor d'institut fins a la jubilació.

Entre els anys 1994 i 1997 treballa en el Servei de Formació del Professorat, participant com a expert en programes europeus per a la introducció d'una llengua estrangera en escoles bilingües. Durant 10 anys participa en les Campanyes Carles Salvador per a l'ensenyament de valencià, i en la preparació de les proves de la Junta Qualificadora. També fa d'assessor de llengües a un Centre de Professors.

Inicia la trajectòria literària publicant el recull de poesia Balada a un canvi d'estació (1966). També ha publicat assaig i llibres de divulgació –Cent anys d'història gràfica (1985), Apunts bio-bibliogràfics per a una història de les lletres de l'Alcúdia (1986), Les bandes de música de l'Alcúdia (1989)–, a més de nombrosos llibres de text, guies didàctiques i articles de temàtica diversa. El seu vessant literari més conegut són les novel·les juvenils, amb títols com Viatge a l'illa gran (1991), L'enigma dels prismàtics (1999), Premi Ciutat de Torrent, La mort espera a Varsòvia (2003, Premi Samaruc de narrativa juvenil), El verí de la cobra (2011, Premi Bancaixa de narrativa juvenil d'Alzira), L'increïble viatge a l'illa gran (2015) i David i la flauta màgica (2015). També ha escrit Abdul i l’espasa dels Montagut (2003), un relat il·lustrat de temàtica històrica, i ha conreat la narració infantil amb Les cigonyes venien de París (2006).

0.0 min
En Josep mira el passat. Mira cap als anys de la infància. I recorda l’Alcudia dels anys 50, els dies de fred i jugar al carrer i al camp.
visualitzacions 5122 vegades
0.0 min
En Josep parla de la postguerra. I fa referència a una paraula que marcarà el seu entorn familiar: silenci. Silenci per un passat recent. Silenci que comença a trencar-se a mesura que va creixent i comença ...
visualitzacions 4518 vegades
0.0 min
En Josep parla dels seus anys escolars, del batxillerat, i de la influència d'un professor diferent de la resta. Un professor que trenca els esquemes i ensenya química en valencià. I és aquest professor el ...
visualitzacions 4384 vegades
0.0 min
En Josep parla de la seva vocació per l'ensenyament. Una vocació que un dia va descobrir i que mai no va poder deixar.
visualitzacions 4513 vegades
0.0 min
En Josep reflexiona sobre l'evolució que ha tingut l'ensenyament i de tot el que van haver de lluitar per aconseguir aquests canvis.
visualitzacions 4496 vegades
0.0 min
Temps de literatura. En Josep parla amb passió. I parla de les seves passions. De la lectura, de la poesia i de l'escriptura.
visualitzacions 4163 vegades
0.0 min
En Josep parla de la narrativa juvenil, un dels punts més destacats en la seva creació literària.
visualitzacions 4384 vegades
0.0 min
En Josep reflexiona sobre el valor que l'escriptura té per als lectors, però també per qui escriu, tal com explica des de la seva experiència personal.
visualitzacions 4286 vegades
0.0 min
En Josep es defineix com un home satisfet. Un home que habita entre l'ensenyament i l'escriptura. Un home que és tan feliç quan feia classes com quan escriu o llegeix.
visualitzacions 4365 vegades