Maluy Benet

Maluy Benet

Creat per Redazione il 25/11/2016
Maluy Benet (València, 1946) estudia a l'Escola de Magisteri i treballa de mestra en diverses escoles fins que el 1985 entra a treballar de traductora a la Generalitat Valenciana, tasca que li permet una major dedicació a l'escriptura.

El 1974 forma part com a actriu del grup de teatre El Gresol, amb l'obra de Maria Aurèlia Capmany Dones, flors i pitança. Temps després entra en el Grup 49. Sota la direcció del dramaturg i director Manuel Molins actuen per tot el País Valencià amb l'obra Dansa de vetlatori.

A més de diversos llibres de text per a l'educació primària en valencià ha publicat el llibre Un passeig sentimental per l'Escola Les Carolines (1998), amb motiu de l'aniversari de l'escola; i les novel·les L'últim paradís (2001), Missatge en un rellotge (2005), Un café sol (2015) i el recull de narrativa Un gerro blau (2013).

Des de 2006 ha aconseguit unir dues de les seues grans passions: la literatura i la fotografia en l’exposició «Presències» on recull mirades i veus de l'Àfrica negra, que ha exposat en diverses sales del País Valencià.

3.0 min
La Maluy mira el passat. Als anys de la infància. Parla dels seus pares, dels ideals, dels somnis que ells tenien. I recorda aquells anys amb alegria i jugant amb les amigues.
visualitzacions 2996 vegades
2.6 min
La Maluy recorda com, des de molt petita, va aprendre a llegir. I destaca que sempre va tenir una gran afició per la lectura.
visualitzacions 2979 vegades
4.2 min
Pel treball del seu pare, la Maluy va viure part de la seva infància a Cadis i Linares. Avui recorda aquells anys d'infància, joventut i escolarització.
visualitzacions 3035 vegades
1.9 min
La Maluy recorda l'etapa en l'institut com la millor etapa escolar de la seva vida. Una època en la qual ella potencia la seva faceta d'escriptora.
visualitzacions 3010 vegades
1.6 min
Davant la falta de material escolar, la Maluy va començar a escriure textos per als alumnes. Aquests textos es van convertir en llibres reeixits i molt vàlids per a l'ensenyament valencià.
visualitzacions 3004 vegades
4.5 min
La Maluy recorda quan va decidir deixar Les Carolines per dedicar-se com a funcionària a l'ensenyament del valencià. Avui recorda aquella decisió, que no va ser fàcil de prendre.
visualitzacions 3096 vegades
2.5 min
La Maluy parla de les seves dues passions, l'escriptura i la fotografia. I recorda una exposició que va realitzar després d'un viatge al Camerun i on s'exposen fotografies relacionades amb un text.
visualitzacions 3414 vegades
2.4 min
La Maluy parla de la seva passió menys coneguda: el teatre i el seu pas pel Grup 49.
visualitzacions 3037 vegades
1.5 min
La Maluy es defineix com una persona amb il·lusions diverses, però que no pot estar sense escriure.
visualitzacions 2994 vegades