Tomàs Escuder

Tomàs Escuder

Creat per Redazione il 21/12/2016
Tomàs Escuder (Castelló, 1946). Graduat en Turisme per l'Escola Superior de Madrid; Llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense, i Magister en Antropologia per la Universitat Sorbona de París.

Fruit del seu interès i estudi per la cultura popular del País Valencià publica títols com Paratges del País Valencià (1980), amb pròleg de Joan Fuster; Contalles (1983), Gent popular de Castelló (1983), Cuentos del País Valenciano, Islas Baleares y Cataluña (1996), Contalles valencianes (2005), Feres fantàstiques (2012) o, amb altres autors, Rondalles per abans de dormir (2014) a més de diversos títols de divulgació com, entre altres, Les altres cultures i el medi ambient (1996), Els anys de l'agricultura (2001), Castellón de la Plana, el comercio y la ciudad (2001), etc.

També ha cultivat la narrativa de viatge amb Viatge Africà (1979; reed. 1992) i Diario de Arán (2008); la poesia amb Banc de dades (1989) o el relat breu amb El que ens conten les muntanyes (1991).

Ha viscut a bord d'un veler i ha navegat per tot el Mediterrani, escrivint i publicant. Ha col·laborat en revistes, premsa, ràdio i televisió (El País, Levante-emv, Canal 9, Radio Nacional de España i la revista Oriflama).

2.0 min
En Tomàs recorda els anys d'infància a Castelló i reflexiona sobre la visió innocent d'un nen davant els fets de la postguerra. Una infància marcada per l'austeritat, però sense sofrir restriccions econò...
visualitzacions 4898 vegades
2.4 min
En Tomàs recorda les reunions de lectura de teatre a la seva casa familiar, les obres que escrivia la seva mare i reflexiona sobre la repressió que es vivia en la societat.
visualitzacions 5029 vegades
2.2 min
En Tomàs era un jove que tenia facilitat per als idiomes i reflexiona sobre la decisió d'estudiar turisme per guanyar-se la vida. Posteriorment, estudia sociologia a la Sorbona de París.
visualitzacions 4986 vegades
2.1 min
És a Madrid quan en Tomàs pren consciència de la seva llengua. I és a Madrid quan comença a escriure en valencià i explica els motius del perquè sorgeix aquest despertar.
visualitzacions 4670 vegades
5.5 min
En Tomàs recorda un dels moments més importants de la seva vida. L'entrada a la Sorbona de París per estudiar Sociologia. Un temps de canvi personal i general.
visualitzacions 4314 vegades
3.4 min
En Tomàs recorda els seus primers passos en l'escriptura escrivint poemes en un català bàsic. Però després ve un viatge a Àfrica i la decisió de començar a escriure amb més grau de serietat, fins al pu...
visualitzacions 4373 vegades
4.0 min
Després de fer diversos llibres de viatges, en Tomàs s'introdueix en el món de la narrativa infantil i de la literatura popular. Avui recorda aquells anys d'escriptura de viatges i cultura popular.
visualitzacions 3061 vegades
2.9 min
En Tomàs reflexiona sobre la traducció, una part molt important de la seva vida en el passat i en el present. Un treball que defineix com a poc pagat i poc agraït, però que el fascina fer-lo.
visualitzacions 5109 vegades
2.6 min
En Tomàs es defineix com un traductor apassionat per la naturalesa, que ha utilitzat l'escriptura com un mitjà per explicar-se a si mateix el món.
visualitzacions 4340 vegades