Tomàs Escuder Palau

 
 Tomàs  Escuder Palau

Nascut en 1946
de Castelló

9 Records

2.6 min
En Tomàs es defineix com un traductor apassionat per la naturalesa, que ha utilitzat l'escriptura com un mitjà per explicar-se a si mateix el món.
visualitzacions 4307 vegades
2.9 min
En Tomàs reflexiona sobre la traducció, una part molt important de la seva vida en el passat i en el present. Un treball que defineix com a poc pagat i poc agraït, però que el fascina fer-lo.
visualitzacions 5077 vegades
0.7 min
Per a en Tomàs escriure li serveix per descobrir l'entorn i per explicar-se a si mateix el món. I els mitjans de comunicació són una eina molt important per a plasmar aquesta acció.
visualitzacions 4910 vegades
3.4 min
En Tomàs recorda els seus primers passos en l'escriptura escrivint poemes en un català bàsic. Però després ve un viatge a Àfrica i la decisió de començar a escriure amb més grau de serietat, fins al pu...
visualitzacions 4343 vegades
5.5 min
En Tomàs recorda un dels moments més importants de la seva vida. L'entrada a la Sorbona de París per estudiar Sociologia. Un temps de canvi personal i general.
visualitzacions 4290 vegades
2.1 min
És a Madrid quan en Tomàs pren consciència de la seva llengua. I és a Madrid quan comença a escriure en valencià i explica els motius del perquè sorgeix aquest despertar.
visualitzacions 4640 vegades
2.2 min
En Tomàs era un jove que tenia facilitat per als idiomes i reflexiona sobre la decisió d'estudiar turisme per guanyar-se la vida. Posteriorment, estudia sociologia a la Sorbona de París.
visualitzacions 4952 vegades
2.4 min
En Tomàs recorda les reunions de lectura de teatre a la seva casa familiar, les obres que escrivia la seva mare i reflexiona sobre la repressió que es vivia en la societat.
visualitzacions 4996 vegades
2.0 min
En Tomàs recorda els anys d'infància a Castelló i reflexiona sobre la visió innocent d'un nen davant els fets de la postguerra. Una infància marcada per l'austeritat, però sense sofrir restriccions econò...
visualitzacions 4863 vegades