Valentí Gómez i Oliver

Valentí Gómez i Oliver

Creat per Redazione il 27/11/2017
Valentí Gómez i Oliver (Barcelona, 1947), llicenciat en Filosofia i Lletres, i diplomat en el Centre Sperimentale di Cinematografia de Roma, després de fer de lector d'espanyol i de català a diverses universitats italianes, entra com a professor de Llengua i Literatura espanyoles i de Literatura comparada a la Università degli Studi di Roma III fins a la jubilació.

Ha estat cofundador i secretari de l'associació Catalans a Roma, fundador i president d'honor de l'Observatori Europeu de la TV Infantil (OETI) i fins al 2017 ha estat vicepresident de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC)

Ha estat un col·laborador habitual en diversos diaris i revistes, i ha publicat poemaris, novel·les, assajos i llibres de bibliòfil. S'ha dedicat a la crítica i a la traducció, i també ha fet guies literàries i guions audiovisuals. Des del 2007 és Cavaliere (OMRI) de la República Italiana.

0.0 min
Valentí fa una mirada cap al passat. I els seus ulls i el seu pensament es remunten a la infància. Una infància a Barcelona. Una infància de la postguerra.
visualitzacions 4008 vegades
0.0 min
En Valentí recorda com sempre va poder combinar tres passions a la seva vida: estudi, arts i esport, especialment el bàsquet.
visualitzacions 4014 vegades
0.0 min
De jove, en Valentí va emigrar a Roma. I allà l’esperava una ciutat que el va meravellar, mentre combinava la seva passió per la literatura i l'ensenyament.
visualitzacions 4199 vegades
0.0 min
En Valentí parla d'Itàlia i no pot amagar com l’apassiona. És un enamorat de la península itàlica. I així ho deixa clar en cada gest, en cada frase, en cada record.
visualitzacions 4172 vegades
0.0 min
En Valentí recorda els meravellosos anys al Centre Sperimentale, on va donar Cinematografia amb Roberto Rosellini
visualitzacions 4102 vegades
0.0 min
En Valentí parla de les seves dues passions: l'escriptura i la creació.
visualitzacions 4023 vegades
0.0 min
Escriptor apassionat, en Valentí destaca la importància que la lectura té a la seva vida i es defineix, també, com un lector apassionat.
visualitzacions 4092 vegades
0.0 min
En Valentí parla de la seva passió per la poesia, mentre que analitza la diversitat creativa que atorga la literatura.
visualitzacions 4162 vegades
0.0 min
Apassionat pel dibuix, la lectura i el Renaixement, en Valentí explica i recorda, amb aquestes branques, les etapes que han acompanyat sempre la seva vida.
visualitzacions 4124 vegades
0.0 min
Incondicionalment apassionat per Itàlia, en Valentí reflexiona sobre l'encant i el poder de l'imperi Romà.
visualitzacions 4230 vegades
0.0 min
En el moment de definir-se, en Valentí no ho dubta: Un viatger apassionat que s'introdueix en un món que té una destinació, però que no en coneix les conseqüències.
visualitzacions 4205 vegades
0.0 min
En Valentí parla de la televisió, dels continguts i del seu paper com a president d'honor de l’OETI (Observatori Europeu de la TV Infantil) i portaveu de l’OCTA (Observatori de Continguts Televisius i Aud...
visualitzacions 4056 vegades
12