Jordi Sierra i Fabra

Jordi Sierra i Fabra

Creat per Redazione il 27/11/2017
Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) és un dels autors més prolífics, llegits i guardonats de la literatura infantil i juvenil actual, tant en llengua catalana com en llengua castellana.

Compta amb més de 500 títols publicats a Catalunya, l'Estat espanyol i nombrosos països sudamericans. Ha estat traduït a 25 idiomes i ha venut més de 12 milions d'exemplars. Paral·lelament a la seva trajectòria en el camp de la literatura infantil i juvenil, ha publicat estudis sobre la història del rock i el pop, a més de fundar diversos projectes de divulgació musical com ara les revistes Popular 1 o Super Pop.

Rodamón incansable (fet que nodreix bona part de la seva literatura) des de fa anys manté un intens activisme cultural fent xerrades i conferències a nivell internacional.

El 2004 va crear a Barcelona i a Medellín (Colòmbia) la Fundació Jordi Sierra i Fabra, destinada a promoure la lectura i l'escriptura entre els joves. Entre les primeres tasques de la Fundació s'ha impulsat el Premi Internacional Jordi Sierra i Fabra per a joves.

0.0 min
Des de molt nen, en Jordi tenia una cosa molt clara sobre el seu futur: seria escriptor. I mai no va dubtar de les seves qualitats. Per això sempre va lluitar contra les adversitats per aconseguir el seu objec...
visualitzacions 4105 vegades
0.0 min
Mai no en va dubtar. Sempre va saber que ho aconseguiria. I així va enfrontar-se a la vida i els preconceptes socials i culturals. En Jordi sempre va saber que escriure anava a ser el seu mitjà de vida. I mai...
visualitzacions 4030 vegades
0.0 min
No podia ser d'una altra manera. Aquell jove apassionat pels Beatles, i amant de l'escriptura, un dia es va convertir en una de les majors referències del pop i del rock mundials. Avui, en Jordi recorda aquell...
visualitzacions 4239 vegades
0.0 min
Parla d'escriptura i la passió el desborda. En Jordi no ha parat mai d'escriure. Té publicats més de 500 llibres. I mai no deixa de gaudir de cada segon d'escriptura.
visualitzacions 4249 vegades
0.0 min
En Jordi parla del seu primer llibre: Història de la música pop.
visualitzacions 4148 vegades
0.0 min
En Jordi explica el seu mètode d'escriptura. Un mètode que també l’intenta desenvolupar per ajudar joves escriptors.
visualitzacions 3912 vegades
0.0 min
En Jordi parla d'una altra de les seves grans passions: el cinema
visualitzacions 4219 vegades
0.0 min
En Jordi descriu el que sent en escriure i explica el significat que l'escriptura té a la seva vida.
visualitzacions 4003 vegades
0.0 min
Per a en Jordi, els premis tenen un valor especial. Cada premi que va guanyar, o guanya, sempre està dedicat a la memòria del seu pare. I aquí explica el perquè.
visualitzacions 4257 vegades
0.0 min
En el moment de definir-se, en Jordi ho fa amb una frase que ho diu tot: un somiador. Un somiador que sempre va saber el que volia fer i que mai no va claudicar en la lluita per aconseguir aquests somnis.
visualitzacions 4138 vegades
7.0 min
En Jordi explica les accions i els assoliments que realitza la seva fundació tant a Europa com a Amèrica.
visualitzacions 4499 vegades