Josep San Martín Boncompte

Josep San Martín Boncompte

Creat per Redazione il 27/11/2017
Josep San Martín Boncompte (Lleida, 1947). Vinculat a la Franja de Ponent des de fa 30 anys, on ha treballat com a professor de llengua castellana a un IES de Fraga fins a la seva jubilació l'any 2008.

Ha estat membre actiu dels Moviments de renovació pedagògica, i ha publicat diverses obres sobre les seves experiències escolars; fou guardonat pel CIDE l'any 1986 amb el premi nacional de Renovació Pedagògica.

Amb Tristaina, un somni (1990) rep el premi Sant Carles Borromeu de Contes i narracions de la Nit Literària Andorrana. També ha publicat el recull de poesia
Reculls d'incerta vida (2000), les novel·les Joan Majoles (1994) i Crònica d'un crepuscle (2000) i l'assaig Memòria d'exilis i retorns (2008), on s'endinsa en el terreny de la recuperació de la memòria històrica, un tema que, com a membre de l'Amical de Mauthausen i familiar de deportats, l'ha sensibilitzat especialment.

És col·laborador de diferents publicacions periòdiques com Temps de Franja.

0.0 min
En Josep fa un repàs sobre la seva vida i relata les seves principals activitats, entre les quals destaca la seva participació activa i contínua com a membre de l’Amical Mathausen i familiar dels deportats...
visualitzacions 4617 vegades
0.0 min
En Josep recorda els anys d'infància a Lleida. Una infància on no es podia preguntar pel passat. Un infància silenciosa.
visualitzacions 4528 vegades
0.0 min
En Josep recorda els seus inicis com a mestre i com va haver d'aprendre a escriure la seva pròpia llengua.
visualitzacions 4169 vegades
0.0 min
En Josep recorda els anys de la seva joventut i de la seva maduresa, anys viscuts entre les seves dues ciutats més importants: Lleida i Fraga.
visualitzacions 4134 vegades
0.0 min
En Josep recorda els anys d'ensenyament a la Franja.
visualitzacions 3966 vegades
0.0 min
Després de diversos anys d'ensenyament a la Franja de Ponent, en Josep va decidir continuar el seu projecte educacional a Andorra. Avui recorda aquells anys fructífers i feliços en el món de l'ensenyament. ...
visualitzacions 4076 vegades
0.0 min
Un dia va arribar el moment de la primera publicació. Després en van venir unes altres. Avui en Josep detalla aquells moments inoblidables de la seva vida.
visualitzacions 3853 vegades
0.0 min
En Josep parla sobre la importància de la memòria. Sobre la importància de recordar la història per no tornar a repetir els errors del passat.
visualitzacions 4014 vegades
0.0 min
En el moment de definir-se, en Josep té clara una cosa: a la seva vida, sempre ha actuat amb coherència i amb respecte per les persones i per la llibertat.
visualitzacions 4405 vegades
0.0 min
En Josep parla de la seva obra més important: Memòries d'exilis i retorns, on s'endinsa en el terreny de la recuperació de la memòria històrica, un tema que, com com a membre de l’Amical Mathause...
visualitzacions 4018 vegades